Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 7

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Audio a ANC

Zvukové podání Inzone H9 se prakticky neliší od modelu H7. Opět jde o slušně hrající herní headset, který neudělá ostudu ani při nenáročném poslechu muziky. Při hraní jsou slyšet detaily, stopy nepřátel a prostorová orientace nepředstavuje žádný problém.

Hlavním tahákem je zde zejména aktivní potlačení hluku. Funkce známá spíše ze sluchátek na venkovní použití není u herních headsetů zcela běžná. Původně jsem byl k možnostem využití této funkce u herních headestů skeptický, nicméně už po pár minutách nošení jsem změnil názor.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Aktivní potlačení okolního hluku krásně funguje, pokud máte hlasitější počítač, konkrétně větráčky. Po aktivaci ANC jsem málem zapomněl, že vlastním herní stroj, který je náročný na chlazení. Takové ticho pro hraní jsem naposledy zažil při streamování obrazu přímo na televizi. Podobně dobře sluchátka filtrují i hluk z PlayStationu. Co naopak stále uslyšíte, jsou například zvuky klávesnice a klikání myši.

Sluchátka s ANC zvládají filtrovat zejména opakující se frekvence. Až mě mrzí, že jsem Inzone H9 neměl možnost vyzkoušet při zapnutí 3D tiskárny. Při komunikaci si také všimnete, že svůj hlas slyšíte méně. S tím je zkrátka třeba počítat.

Využití najde i ambientní režim. Pokud jsem s kýmkoliv v okolí mluvil, stačilo stisknout tlačítko u sluchátek a ANC se přepnulo do režimu odposlechu okolí. Software umožňuje i zesílit hlas a obecně vyšší tóny. Zároveň s tím uslyšíte také více ruchů z okolí.

Headset opravdu naslouchá oběma externími mikrofony na mušlích, což zjistíte prostým přejetím prstem po výřezech v konstrukci.

ANC i ambientní režim má u herních sluchátek do jisté míry smysl a Sony díky dobré podpoře v softwaru a fyzickým tlačítkům na headsetu dovedlo tuto funkci do zdárného konce. Rychlé přepínání vám umožní, že při krátké konverzaci nemusíte headset sundávat z uší. Odstranění hluku v okolí pak účinně filtruje hluk chlazení počítače i konzole.

Výdrž a hodnocení

Samozřejmě nic není zadarmo. Inzone H7 jsem chválil za celkem slušnou výdrž. Pokud ovšem využijete Inzone H9 na maximum (což byste za tuto cenu měli), dostanete se na dva dny výdrže. To platí při zapnutí ANC/ambientního režimu a spárování s telefonem pomocí Bluetooth. Baterka pak ubývá opravdu rychle a dva celé dny u počítače jsou ve finále výsledkem, který bych zde očekával.

Sony ukázalo, že i v oblasti high-endu lze nabídnout něco neotřelého. ANC samozřejmě není úplnou novinkou, podpora pro Bluetooth a dvojí připojení také ne. Někdo by mohl namítnout, že jiné headsety nabízejí třeba bezdrátové nabíjení. Zde zase získáte opravdu dobrý design a kvalitní provedení.

Inzone H9 tak dávají několik důvodů, proč si připlatit. Jde o herní sluchátka bez větších kompromisů. Existují sice modely s lepším mikrofonem nebo delší výdrží, přesto se nedokážu zbavit pocitu, že balíček funkcí v podání Inzone H9 působí velmi celistvým dojmem. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama