Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Software

Dostáváme se poprvé k aplikaci Inzone Hub. Jelikož se jedná o softwarovou novinku, která bude konkurovat například iCUE od Corsairu, Ngenuity od HyperX a dalším, rozhodl jsem se věnovat u každého modelu tomuto programu jednu část.

V případě headsetu Inzone H3 můžete aplikaci Inzone Hub použít jen po připojení skrze přibalenou redukci USB-A. Jinak mi program headset neregistroval, což je logické. Nicméně to znamená, že i základní ekvalizér a funkce jsou vázané přímo na sluchátka od výrobce.

V aplikaci nalezneme také možnost naskenovat si uši pomocí mobilní aplikace a fotoaparátu. K tomu si musíte zřídit účet a povolit využití dat. Zda se fotky vašich uší poté válí v nějaké databázi s cenovkou, jsem raději nezjišťoval.

Takto upravený zvuk mi přišel na poslech úplně stejný jako v základu. Přímé porovnání stěžuje nejen absence jakéhokoliv vizuálního ukazatele v podobě například grafu nebo ekvalizéru, ale i fakt, že po vypnutí funkce musíte uši znovu naskenovat.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Mezi další funkce softwaru patří možnost nastavit hlasitost mikrofonu a jeho odposlech. Jedinou úpravou nahrávaného zvuku je přepínač pro kontrolu zisku. Při testovací nahrávce byla tato funkce vypnuta. Jestli ovšem hlasitě řvete po každé výhře v PUBG, raději ji zapněte. Vaši spoluhráči to jistě ocení.

Software sice nenabízí v kombinaci s Inzone H3 mnoho funkcí navíc, to základní ovšem nechybí. Jde o tři ekvalizéry a možnost vytvořit si vlastní. Nastavit lze i různé profily a ty pak přiřadit jednotlivým aplikacím. Pro střílečku si tak můžete nastavit jiný profil než u odpočinkové adventury.

Celkově je Inzone hub svěží aplikací, která funguje spolehlivě a velmi rychle. Vzhledem k malému portfoliu podporovaných produktů (v praxi software použijete jen pro monitor a sluchátka) půjde z počátku o program pro jedno, maximálně dvě zařízení u každého uživatele. Jediná funkce, která mi u programu chyběla, byla jakákoliv filtrace mikrofonu.

Zvuk

Dostáváme se k subjektivnímu hodnocení zvuku. U hardwarové části jsem se s Inzone H3 moc nemazlil, faktem ovšem je, že headset hraje úměrně ke své ceně. Zvuk je pestrý, basy jsou na přiměřené úrovni a flat profil (prakticky základní) produkuje relativně vyvážené audio.

Při poslechu hudby jsem si užil lehce zvýšený důraz na basy (hráči je rádi, že?), které sluchátka zvládají obstojně. Vysoké tóny sice nejsou tak detailní, nicméně trocha hraní si s ekvalizérem tento problém vyřeší.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

U hraní jsem neměl problém se zaznamenáním kroků nepřátel nebo směrem příchozí střelby. Určitě na kompetitivní hraní existují trochu lepší volby, nicméně pro obecné hráče jde z audio stránky o dobrou volbu. Tento fakt dokládá i možnost tvořit si zvukové profily k jednotlivým hrám.

Zda využijete Spatial Audio, je na vás. Jde prakticky o ekvalizér zvuku, který podle reklam navozuje pocit prostorového audia. Zapnutí této funkce utlumí celkový zvuk a vytváří pocit, že audio hraje ze všech směrů. Podle mého takto Spatial Audio funguje u všech sluchátek prakticky stejně a je jen na vašich preferencích, zda ho zapnete a zvyknete si na něj. Já v tom velký smysl nevidím.

Zvuk zakončíme u mikrofonu, jenž se řadí k průměru. Konstrukční kvalitou hraje Sony na jistotu a nahrávaný hlas plně dostačuje na domluvu při hraní i online meetingu. Kromě jakékoliv chybějící filtrace v přibaleném softwaru (u konkurence běžné) nemám co vytknout. Nejde o špičkový mikrák v dané třídě, ale ani o propadák.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Hodnocení

Sony Inzone H3 bych vytknul zejména zpracování. Na pohled hezká sluchátka s obstojnou zvukovou kvalitou za tuto cenu působí v ruce o něco hůře, než bývá u produktů Sony zvykem. Kladné dojmy z líbivého a originálního designu jsou vniveč, když headset vezmete do rukou. V tomto segmentu je opravdu velká konkurence a Inzone H3 nabízejí navíc jen značku a vzhled. V řadě dalších prvků se řadí do průměru. S konzolí vám navíc bude ladit prakticky jakýkoliv bílý headset. Rozhodně nejde o špatnou volbu, nicméně konkurence nabízí v mnoha ohledech něco navíc.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama