Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Obsah balení a první dojmy

Dostáváme se k prostřednímu modelu Inzone H7. Začneme balením těchto bezdrátových sluchátek, které obsahuje tradiční přijímač s koncovkou USB-A a nabíjecí kabel (USB-C na USB-A). Jinak v balení opět nalezneme jen pár příruček.

Na pohled jsou sluchátka Inzone H7 velmi podobná modelu H3. Bílé a černé plochy, elegantní tvary a výklopný mikrofon. Tyto body mají oba headsety společné, jenže na detailech záleží a u H7 to vypadá, že si Sony opravdu dalo záležet. Sluchátka totiž působí v ruce mnohem lépe. Jednotlivé konstrukční prvky jsou zpracované precizněji a zanechávají dojem, jaký jsem na poměry obvyklé u Sony čekal.

Inzone H7 už neopakují chyby v podobě příliš volných kloubů a nedostatečného přítlaku. Za příklad lepšího zpracování si mohu vzít také výsuvnou část prodlužující hlavový most. Jednotlivé pozice, v nichž se konstrukce zafixuje do zvolené délky, cvakají mnohem jistěji a mechanismus již nepůsobí, jako by nebyl dostatečně pevný.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Náušníky jsou lehce větší v prakticky všech rozměrech a jejich vyšší hmotnost dává najevo, že máte na hlavě kvalitní headset. Přítomnost více ovládacích prvků a jejich logické rozmístění podtrhuje fakt, že Sony s náhlavními bezdráty má léta zkušeností.

Konstrukce

Co se změnilo oproti Inzone H3, je celá sekce kloubů mezi hlavovým mostem a náušníky. Rotace do stran nyní probíhá v prostorách pod výsuvnou částí a naklánění nahoru a dolů je vyřešená velmi elegantním napojením v horní straně náušníků. Když jsem s náušníky začal hýbat, měl jsem pocit, že jejich upevnění je řešeno soustavou kloubů. Ve skutečnosti je konec části spojující konstrukci a náušník uchycen hlouběji ve sluchátkách. Pohyb náušníků v této ose je tak velmi plynulý.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Už jen toto originální řešení si zaslouží pochvalu. Sony dokázalo ozvláštnit malý prvek sluchátek, který tak odlišuje H7 a H9 od konkurence.

Rovněž mohu pochválit bílý mikrofon, opět upevněný k levému náušníku. Ten díky sladění s bílým exteriérem méně vybočuje z designu headsetu a nevypadá kvůli tomu tak mohutně. Kromě uchycení náušníků se změnila lehce i jejich velikost a tvar polstrování. To je nyní zakulacené na straně, kde se dotýká vaší hlavy. Osobně jsem neměl problém ani s jednou variantou, co se pohodlí týče.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Hlavový most je pak prakticky identický, až na výše popsanou sekci s klouby propojující náušníky. Malá změna udělala v praxi velký rozdíl.

Headset v tomto případě netrpí nedostatkem přítlaku. Ten je velmi dobře rozložen mezi náušníky a hlavový most přesně tak, jak se na sluchátka s touto konstrukcí patří. Nezaznamenal jsem samovolné posouvání náušníků při předklonění ani náznaky pádu. Jde o velmi důležitou vlastnost vzhledem k tomu, že headset lze používat skrze bluetooth i mimo PC.

Co se ovládacích prvků týče, kromě kolečka pro úpravu hlasitosti zde nalezneme tlačítko pro zapnutí s barevnou diodou indikující stav, bluetooth tlačítko a kolébku pro regulaci hlasitosti hry a komunikace. K tomuto prvku se dostaneme v softwarové části.

Z hardwarové části si H7 odnáší mnohem lepší známku než levnější H3. Pokud by Sony nabídlo fyzicky stejný headset v drátové podobě, nebudu mít problém jej doporučit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama