Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 2

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Vybalení a první dojmy

Inzone H3 je vstupním modelem do celé řady, proto jsem nečekal, že by Sony přidalo řadu příslušenství. Moje tušení se naplnilo, kromě sluchátek s neodnímatelným kabelem zakončeným 3,5mm jackem z krabice vybalíte pouze zvukovou kartu s konektorem USB-A.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Celkový vzhled sluchátek Inzone H3 se od modelů H7 a H9 liší, včetně provedení jednotlivých prvků. S odstupem času musím říct, že je to dobře. Inzone H3 totiž po prvním nasazení na hlavu nepůsobí prémiovým dojmem, jaký od Sony čekáte. Je to způsobeno hlavně velmi volnými klouby u náušníků. Ty se otáčejí prakticky samovolně. Zároveň headset nemá moc velký přítlak na uších a po pár dnech nošení jsem zaznamenal, že mi sluchátka nejednou začala padat z hlavy. Prudké pohyby i předklon v kombinaci s kroucením hlavy může znamenat pád headsetu a tomu nezabránilo ani upravení polohy sluchátek na uších.

Exteriér headsetu je vyvedený v kombinaci bílé a černé barvy s mnoha ladnými liniemi. Design převzatý z konzole PlayStation 5 působí opravdu elegantně. Ačkoliv je zevnějšek plastový, velmi jemná povrchová úprava neláká otisky prstů ani škrábance. To ovšem neplatí o tmavých šmouhách, které mohou vzniknout například při pokládání na podložku od myši. Bílý exteriér podobné nedokonalosti a známky opotřebení rychle ukáže.

Náušníky bych řadil ke středně velkým a díky malému přítlaku na uších a pohodlné vysoké vycpávce ani celodenní nošení nepředstavovalo problém.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Krátce po vybalení tak sluchátka dělala smíšené dojmy. Na pohled velmi lákavý headset totiž působí v rukou levněji.

Zpracování

Samotný headset je klasické konstrukce s pevným hlavovým mostem, jenž lze v délce lehce upravit. Horní strana spojovací konstrukce je vyvedená v matné bílé barvě, kdežto spodní v černé. Střed mostu je polstrovaný a překrytý náhražkou kůže. Vrstva vycpávky je dostatečná a zároveň velmi měkká. Nedosahuje sice až ke stranám, kde jí nahrazuje plast, nicméně tato část už se o hlavu neopírá.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony

Na horní konstrukci navazují výsuvné prvky, které umožňují prodloužení hlavového mostu. Volitelné rozpětí bude vyhovovat uživatelům s větší i menší hlavou. Jednotlivé pozice, v nichž výsuvná část drží, neposkytují zcela přesvědčivou mechanickou odezvu. Mechanismus tak oproti dražším modelům i v této části lehce ztrácí.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / Hrej.cz

Pod výsuvnou částí nalezneme kloub, který otáčí sluchátka do stran (například při položení okolo krku nebo na stůl). Tento kloub ovšem postrádá prakticky jakýkoliv odpor a po sundání z hlavy jsem měl pocit, že náušníky samovolně začnou rotovat prakticky bez omezení. Samovolně točící se náušníky při zdvižení ze stolu nedělají čest jinak dobré kvalitě výrobků od Sony. Nejde přitom dle mého o konstrukční vadu, spíše špatně zvolenou úroveň odporu kloubu.

Podobný osud střetnul také kloub starající se o náklon náušníků. U něj to ale není tak razantní a naklonění o pár stupňů nahoru a dolů se nedá srovnávat s otáčením o 90° ve výše popsaném scénáři.

Mezi vycpávkou náušníků a bílým exteriérem se nachází plastová mřížka, která je z některých úhlů vidět. Ta naopak dodává sluchátkům hezký osobitý styl a měla by vylepšovat basy.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Černé náušníky jsou pak ze dvou různých materiálů. Obvod je nylonový, kdežto vnitřní stěny imitují kůži. Samotný střed zakrývající pohled na drivery je pak plyšový.

Neradoval jsem se ani u pevně připojeného kabelu. Zde bych raději viděl modulární, sluchátka za tuto cenu jím běžně disponují. Kabel je navíc tenký a zkrátka obyčejný.

Mikrofon na levé straně lze sklápět a poloha nahoře automaticky vypne snímání. Zde Sony chválím, tento prvek je praktický a neměl by chybět u žádných sluchátek s obdobnou konstrukcí. Rameno mikrofonu je jinak relativně objemné a jeho konec nejde snadno ohnout.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Nakonec zde máme ovládací prvky, tedy jen jeden – kolečko pro regulaci hlasitosti. Jeho odpor je v tomto případě větší než u všech kloubů okolo náušníků.

Pokud nevezmu v potaz zanechané dojmy z volných kloubů, jde o velmi elegantní sluchátka. Nic zde nevrže, plasty doléhají, elegance headsetu nechybí. Na pohled jde opravdu o hezký model, jenže v praxi máte pocit, že headset stál o tisícovku méně a vyrobila ho firma s mnohem menšími zkušenostmi na poli sluchátek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama