Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek | Kapitola 3

Pavel Dobrovský

Pavel Dobrovský

1. 12. 2015 03:00 17

Seznam kapitol

1. Star Wars versus počítače 2. Zab a buď zabit 3. Miř na hlavu 4. Kartografův ráj
5. Já mám stíhačku náram-, náramnou 6. Grafika, zvuk, ovládání 7. Verdikt

Hvězdné války se po několika dekádách staly mezigeneračním fenoménem, který pravidelně přiživují filmy a videohry. Několik týdnů před premiérou nového filmu vychází multiplayerová Star Wars: Battlefront. V roli imperiálního nebo rebelského vojáka bráníte v několika režimech zájmy své strany proti nepřátelským hráčům.

Reklama

Miř na hlavu

Důsledkem headshotů všude okolo je nutnost být neustále ve svižném pohybu a doufat, že když začne rudnout obrazovka, tak doběhnete do krytu, kde po několika sekundách nastoupí automatické léčení. Pokus otočit se a najít nepřítele je totiž zaručeným receptem na okamžité úmrtí. Ze hry to tak dělá někdy až absurdní pohybové cvičení, ve kterém jsou jasně zvýhodněni ti s rychlým hardwarem a reflexivní palbou na hlavu. Upřímně řečeno, stále nechápu, jak to dělají. Jediným vysvětlením je, že mezi námi zřejmě existují jedinci, kteří jsou schopní vzduchovkou sestřelit mouchu na půl kilometru. Pravděpodobně jde o Jedie.

Granátová mela

Otevřené pláně ledové planety Hoth nebo písečného Tatooinu jsou pro odstřelování jako stvořené. Každá mapa má i své interiéry v podzemních tunelech nebo základnách zakutaných do kopce. Tam se pravidla boje mění. Čistě teoreticky by měli hráči pobíhat koridory a umně se odpravovat. Praxe je ale značně jiná. Jakmile se dostanete k rohu, hodíte za něj granát (základních granátů je neomezeně, po odhodu se chvíli „dobíjí“) a počkáte, zda po výbuchu někdo zařval. Pakliže ne, pokračujete. Občas se stane, že nikdo nezařve, ale přiletí granát. Když to přežijete, hodíte tam další...

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz

Můžete si jich vyměnit klidně i několik, než dorazí z jedné strany další člověk a situaci rozčísne. Dochází dokonce k situaci, kdy doběhnete k rohu a zpoza něj vyletí pět granátů! Když stihnete hodit vlastní a čirou náhodou přežít, může vás hra odměnit +5 body za pět zabitých nepřátel. Variací na granátové vystoupení existuje celá řada a v podstatě jsou jak rychlé, tak komické.

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama