Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek | Kapitola 4

Pavel Dobrovský

Pavel Dobrovský

1. 12. 2015 03:00 17

Seznam kapitol

1. Star Wars versus počítače 2. Zab a buď zabit 3. Miř na hlavu 4. Kartografův ráj
5. Já mám stíhačku náram-, náramnou 6. Grafika, zvuk, ovládání 7. Verdikt

Hvězdné války se po několika dekádách staly mezigeneračním fenoménem, který pravidelně přiživují filmy a videohry. Několik týdnů před premiérou nového filmu vychází multiplayerová Star Wars: Battlefront. V roli imperiálního nebo rebelského vojáka bráníte v několika režimech zájmy své strany proti nepřátelským hráčům.

Reklama

Kartografův ráj

Distribuce interiéru a exteriéru v jednotlivých mapách úzce souvisí s povahou každé lokace. Geografie je vystavěna tak, aby podporovala úkoly a počty hráčů – maximálně 40, v jiných módech 12, a tak podobně. Můj nejoblíbenější Walker Assault se odehrává na Hothu, Tatooine, Sullustu a Endoru. Úkolem je zastavit postupující imperiální AT-AT tím, že aktivujete satelitní zaměřování pro bombardéry Y-wing. Císařští mají za úkol rebely zastavit a celé kolo trvá kolem 20 minut.

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz

Lokace jsou jednak uzpůsobené pro pochod ohromných kovových kolosů, ale hlavně dýchají autentickou atmosférou filmového vizuálu a přirozeností krajinného formování. Každý kopec se dá využít jako pozice pro odstřelovače (asi tak na 20 sekund, než vás nějaký blbeček z druhé strany mapy headshotuje), přírodní překážky vyplývají z charakteru krajiny a čím častěji dané bojiště procházíte, tím více možností pro taktizování nacházíte. Jde i o „tajné“ uličky, které vedou po velkých kamenech nebo mezi skalami. Když je najdete, dojde vám, že tohle někdo chytře vymyslel tak, abyste se cítili jako objevitelé a nikdy už na zkratku do nepřátelského týla nezapomněli. Podle toho, jak se aktivují jednotlivé příběhové hotspoty, přelévá se dynamicky i fronta a hra tak vzbuzuje pocit skutečného mocenského přetahování. Vzhledem k tomu, že v Battlefront automaticky střídáte strany, tak se také naučíte, na jakých místech se objevují nepřátelé a můžete je chodit vykosit na spravení nálady.

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz

Doba hrdinů

Právě ve Walker Assault přichází nejvíce ke slovu zapojení filmových hrdinů. Po bojišti se objevují různé bonusy, které stačí sebrat a rychle aktivovat (v krytu!) a náhle se stanete Císařem, Darthem Vaderem nebo Bobou Fettem, případně Hanem Solem, princeznou Leiou či Lukem Skywalkerem. Každý hrdina má speciální schopnosti, a kdo je umí správně využít, zvrátí i špatně se vyvíjející bitvu. Největší popularitu si drží Jedi a Sith, protože dokáží nekompromisně poškozovat na dálku.

Star Wars: Battlefront – řež v kulisách z Hvězdných válek
i Zdroj: PCTuning.cz

V tom je také potíž pro pravověrné fanoušky: Hrdinové se nechovají tak, jak je známe z filmu, protože je ovládají hráči. Vidět Dartha Vadera, z filmu známého jako majestátného a strašlivého sithského lorda, jak běhá po Hothu jako králík Duracell je... poněkud nevhodné. Stejně tak je hloupé pozorovat Hana Sola, který se zmateně rozhlíží v základně na Endoru, zatímco zpoza rohu přilétá pět granátů. Pakliže odmyslíme filmový kánon, jsou postavy vítaným zpestřením a dostane se k nim každý, kdo je ve správný čas na správném místě (zároveň je systém vybalancován tak, aby jich kolem neběhalo víc jak jeden za každou stranu).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama