Strange Brigade: Na lov mumií v single i multiplayeru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Strange Brigade: Na lov mumií v single i multiplayeru

Strange Brigade: Na lov mumií v single i multiplayeru | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 9. 2018 03:00 6

Seznam kapitol

1. Velké hry s malým rozpočtem 2. Něco mezi... 3. Egypt očima čtyř dobrodruhů 4. Pastičky na mumie 5. Grafika hry, HW náročnost 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Vývojářské studio Rebellion se rozhodlo oživit portfolio svých her a místo dalšího Sniper Elite nám pro změnu seslalo Strange Brigade – akční hru zasazenou do starodávného Egypta, při níž se neubráníte vzpomínce na Tomb Raider nebo Uncharted. Kooperativní multiplayer pak připomene Left 4 Dead, ačkoliv Strange Brigade obsahuje i singleplayer.

Reklama

Strange Brigade je akční hra viděná z pohledu třetí osoby, která se viditelně inspirovala hrami jako je Tomb Raider, Uncharted (zasazení, hratelnost, některé logické hádanky), Left 4 Dead (kooperativní multiplayer) a Orcs Must Die! (některé pasti a celkově hratelnost).

Hra je zasazena do Egypta třicátých let minulého století. Příběh se točí okolo čarodějnické královny Seteki, která dřímala ve své hrobce po dobu více než 4000 let, a která se společně s armádou mumifikovaných monster vrací na zemi, aby zde rozpoutala peklo. Jen jedna skupina lidí se této ničivé síle může postavit – Strange Brigade.

Příběh  Strange Brigade rozhodně nebude nominovaný na cenu za nejlepší scénář, ale ve hře funguje docela dobře. Zvlášť proto, že se nesnaží o vážné vyprávění, ale dění bere s potřebným nadhledem. Vaše počínání ve hře komentuje pozorný vypravěč a už jenom jeho hlas ve vás evokuje smyšlenou pohádku, kterou by svému pětiletému vnoučkovi vyprávěl dědeček.

V podobném duchu se potom nese i další prezentace. Strange Brigade je parta čtyř bojovníků, z nichž jsou všichni osobití, i díky výraznému grafickému stylu – hodně barev, hranaté rysy a například silák je opravdu dost velký.

Strange Brigade: Na lov mumií v single i multiplayeru
i Zdroj: PCTuning.cz

Strange Brigade: Na lov mumií v single i multiplayeru
i Zdroj: PCTuning.cz

Barvami a výraznými detaily se potom nešetřilo ani na nepřátelské jednotky či na prostředí. Prostředí ve Strange Brigade hraje všemi barvami a vždycky dokáže být něčím zajímavé, ačkoliv se rozhodně nedá mluvit o velkých detailech. Prostředí je spíše strohé, což ale vůbec nebrání výborné zábavě, kterou v něm zažijete. Možná bych spíš řekla, že vzhledem k herním principům je jednodušší prostředí přímo potřebné.

Ve Strange Brigade totiž často kooperujete s jednotlivými objekty a to třeba i v rovině, kdy je přímo využíváte k boji proti nepřátelům. Typickým příkladem jsou pasti, které lze aktivovat výstřelem a které se například roztočí a ostřím kosí všechno ve svém dosahu. V takovém herním systému je velmi důležité, aby vás prostředí nerozptylovalo, ale naopak vám umožnilo dobře vidět vše potřebné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama