Tip na pařbu: Osm nových her, které by vám neměly uniknout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tip na pařbu: Osm nových her, které by vám neměly uniknout

Tip na pařbu: Osm nových her, které by vám neměly uniknout | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 6. 2017 07:00 18

Seznam kapitol

1. Styx: Shards of Darkness 2. Little Nightmares 3. What Remains of Edith Finch 4. Orcs Must Die! Unchained
5. Thimbleweed Park 6. NieR: Automata 7. Beat Cop 8. Outlast 2

Přinášíme vám seznam těch nejlepších her pro PC, které v posledních týdnech vyšly a často se jim nedostalo takové pozornosti, jakou by si zasloužily. V našem seznamu najdete stealth akční hry, napínavé strategie, vtipné adventury, strašidelné hororové hry i nezávislé herní projekty přesahující žánry. A něco málo je i zdarma!

Reklama

Thimbleweed Park

  • Žánr: point-and-click adventura
  • Hodnocení: 84 % / 8,1 b
  • Datum vydání: 30. března 2017
  • Oficiální stránka: https://thimbleweedpark.com/

Tip na pařbu: Osm nových her, které by vám neměly uniknout
i Zdroj: PCTuning.cz

Thimbleweed Park vypráví příběh celkem pěti různých osob, které se dostávají do bohem zapomenutého města a ještě ani netuší, jak moc jsou jejich osudy propletené s ostatními osobami. Vše přitom začíná u mrtvoly neznámého člověka, která je ovšem – jak hlásá titulek hry – asi tím nejmenším problémem celého města.

Prozrazovat příběh Thimbleweed Park by byla osudná chyba, protože právě on je největší předností této hry. A tou další jsou potom naprosto nevšední herní principy – alespoň co se týče her z moderní doby. Thimbleweed Park je point-and-click adventura klasického střihu. A když píšu klasického, tak myslím toho úplně nejzákladnějšího, kterým to vlastně všechno začalo. Ostatně za celým tímto výtvorem stojí populární tvůrce Ron Gilbert, což by samo o sobě mohlo prozradit hodně.

Tip na pařbu: Osm nových her, které by vám neměly uniknout
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud si z nějakého důvodu nevzpomenete na doby dávno minulé, potom vám označení „adventura klasického střihu“ asi leží v hlavě. Pojďme si to tedy trochu osvětlit. Zatímco v moderních adventurách pro většinu věcí používáte pouze kliknutí levým tlačítkem myši, v Thimbleweed Park (a jí podobných hrách) musíte před kliknutím ještě určit, co chcete udělat. Když narazíte například na předmět, který byste chtěli prozkoumat, potom v malém menu v rohu obrazovky kliknete na políčko „podívat se“ a následně kliknete na daný předmět atd.

Je to trochu zdlouhavé, na druhou stranu to je obestřeno nezaměnitelným kouzlem. Postup zkrátka není tak jednoduchý jako postup v klasické point-and-click adventuře. I když jak se to vezme. Thimbleweed Park s klasikami nekoresponduje v nelogičnostech, takže řešení je obvykle naprosto přirozené a v pohodě vás napadne.

Thimbleweed Park na mě udělala dojem. Na všechny strany srší vtipem a dobrým příběhem. Vzhledem k tomu vám tuto hru doporučuji i v případě, že ke klasice zrovna netíhnete.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama