umax-wk-711-miss-klavesnice
Hardware Článek UMAX WK-711: Miss klávesnice

UMAX WK-711: Miss klávesnice | Kapitola 6

Helmich Jiří

Helmich Jiří

9. 8. 2005 01:00 48

Seznam kapitol

1. Láska na první pohled 2. Ergonomie, klávesy a jejich rozložení 3. Rozhraní USB a USB HUB 4. Přiložený software
5. Funkční klávesy 6. Poslední pohled, závěr 7. Ježíšek v srpnu?

Často píšete něco na počítači a vztekáte se nad svou klávesnicí? Máte-li v oblibě klávesnice ala notebook, může pro vás být tato pohledná cizinka od Umaxu tou pravou. Není to sice žádná novinka, ale na internetu o ní naleznete asi tolik, co šafránu na louce. A musím říci, že je to škoda... Proto jsem se rozhodl napsat o ni recenzi. Část se však zvrhla v návod jak udělat z přiložených ovladačů užitečný nástroj. Takže ani vy, kteří tuto klávesnici vlastníte, nezoufejte. Navíc na konci článku naleznete malé překvapení, které u recenzí není až tak obvyklé.

Reklama

Ještě dříve, než nad klávesnicí vyřknu jakýsi ortel, ukážu vám pár dalších fotografií a promluvím o nožičkách klávesnice.

Poslední pohled

Spíše než nožičky musím říct protiskluzové oválky. Jak uvidíte na fotografiích, jsou ony černé oválky na klávesnici právě jen proto, aby vám při psaní neujížděla. To se jim daří na výbornou i ve chvíli, kdy je na nich vrstva prachu. Tu je ale čas od času potřeba setřít, protože oválky nechávají na stole dost zřetelné stopy.

Ještě jedna věc, na kterou jsem zapomněl. Jistě jste si všimli jakéhosi fialového čehosi na horním okraji klávesnice - v místech, odkud jde kabel. Na Umax WK-711 jde pouze o okrasný prvek, ale ve skutečnosti jde o něco jiného. UMAX vyrábí svou WK-711 i v bezdrátové verzi. Na té je pak umístěn vysílač signálu právě pod poloprůhledným sklíčkem.

Na fotografiích také uvidíte, že na klávesnici je vylisován jakýsi kryt baterek. V naději na nějaký grandiózní objev jsem vyšrouboval šroubek, který se nachází uprostřed výlisku. Smůla, jen příprava na bezdrátovou verzi. Krytka nejde sundat...

Poslední celkový pohled,...
i Zdroj: PCTuning.cz
Poslední celkový pohled,...

... detail na funkční klávesy a numerickou klávesnici,...
i Zdroj: PCTuning.cz
... detail na funkční klávesy a numerickou klávesnici,...

... a nakonec - konec :-).
i Zdroj: PCTuning.cz
... a nakonec - konec :-).

Závěr

Rozhodně nemůžu vyřknout větu, která by mi byla nejmilejší - klávesnici není co vytknout. Klávesnici totiž je co vytknout. Slabým místem WK-711 jsou především ovladače a USB HUB. Na druhou stranu to, co po klávesnici chcete nejčastěji - psaní - zvládá na výbornou. Dojem z měkkých nízkých a málo hlučných klapek klávesnice kazí jejich přemrštěná citlivost. Možná si také říkáte, že bych měl zmínit rozložení. Jsem opačného názoru - rozložení kláves je totiž věc, na kterou si zvyknete za čtrnáct dní. Věřte mi, za ten komfort a eleganci to opravdu stojí. Ani to, že klávesnice není bezdrátová vám nejspíš vadit nebude, ale i kdyby, existuje i její bezdrátová verze. Umax WK-711 je opravdová miss ve své kategorii a za přiměřenou sumu vám nabídne svůj komfort a eleganci.

Klady a zápory, cena

+-
chod klávesovladače
výška kláves 
ergonomie 
design/td>  
funkční klávesy 
Kabel
USB HUB

cena: 881 Kč vč. DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama