umax-wk-711-miss-klavesnice
Hardware Článek UMAX WK-711: Miss klávesnice

UMAX WK-711: Miss klávesnice | Kapitola 7

Helmich Jiří

Helmich Jiří

9. 8. 2005 01:00 48

Seznam kapitol

1. Láska na první pohled 2. Ergonomie, klávesy a jejich rozložení 3. Rozhraní USB a USB HUB 4. Přiložený software
5. Funkční klávesy 6. Poslední pohled, závěr 7. Ježíšek v srpnu?

Často píšete něco na počítači a vztekáte se nad svou klávesnicí? Máte-li v oblibě klávesnice ala notebook, může pro vás být tato pohledná cizinka od Umaxu tou pravou. Není to sice žádná novinka, ale na internetu o ní naleznete asi tolik, co šafránu na louce. A musím říci, že je to škoda... Proto jsem se rozhodl napsat o ni recenzi. Část se však zvrhla v návod jak udělat z přiložených ovladačů užitečný nástroj. Takže ani vy, kteří tuto klávesnici vlastníte, nezoufejte. Navíc na konci článku naleznete malé překvapení, které u recenzí není až tak obvyklé.

Reklama

Ano i v srpnu chodí Ježíšek. Abych totiž pouze nechrlil prázdné věty o tom, jak jsou ovladače klávesnice k ničemu, rozhodl jsem se, že po druhé v životě sednu k počítači za účelem vyrobit program. Dosedl jsem a během 12 hodin vyrobil menší utilitku, která vám umožní změnit přiřazení funkčních kláves. Berte prográmek jako demonstraci toho, že výrobce by vývoj takového programu nepřivedl do finančního krachu. Zkušený programátor by něco takového dokázal do stávajícího OSD implementovat asi za půl hodiny práce.

Program sice umožňuje i změnu kláves WWW, Mail a Volume UP/Down, ale jejich standardní funkce zůstávají zachovány. I když by program nijak neměl ohrozit chod vašeho počítače, upozorňuji, že jeho užití je pouze na vlastní nebezpečí. (Pevný disk mi zatím nezformátoval :-)

Jeho poslední funkcí je schopnost vypnout zobrazování OSD menu při startu počítače. Doufám, že vám bude užitečný. Jeho velikost je něco málo přes 500 kB.

>> Stáhnout Umax WK-711 Key Changer (Nešahat, být moje ;-) <<

UMAX WK-711: Miss klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz


Uznávám, design nic moc, ale funkčnost zaručena. Mimochodem, klávesa Uložit se teprve objeví.

Od tohoto programu již toho můžete chtít více, než-li od MagicKey dodaným s klávesnicí. Žádný update nejspíš nechystám, ale kdyby náhodou, určitě budete první, kteří se o tom dozví... ;-)

Ježíšek odchází a s ním i recenze na Umax WK-711. Tak zase někdy příště nashledanou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama