Úvaha: Trendy a módní vlny světa počítačového
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Trendy a módní vlny světa počítačového

Úvaha: Trendy a módní vlny světa počítačového | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

3. 12. 2010 03:00 20

Seznam kapitol

1. Dilbertův svět 2. David proti Goliášovi 3. Šest z deseti odpadne 4. Módní trendy jsou zrádné
5. Módní trendy jsou ale i mocné 6. Je budoucnost v mracích? 7. Skříně plné starého železa

Pokud se díváte na vývoj počítačových technologií v libovolném krátkodobém výhledu, může působit dojmem jakéhosi trvalého plánovaného pokroku. Na první pohled to dává smysl, novinky jsou výkonnější a rychlejší, ale pokud se ale na věci začneme dívat s větším odstupem, jednoduchá představa začne mizet.

Reklama

Když si ženské mohou zamořit skříně módním oblečením, které už za rok nebudou moci vzít na sebe, protože „je to totálně out“, co bychom my, technolfilové, nemohli mít skříně a bedny, kam budeme odkládat po roce iPhony, HTC, laptopy od Sony a nebo Aceru, protože jsou „uncool“ a „outdated“? Dnes se stejně všechno dělá na jedno použití, nevýměnné baterie, svary a lepení místo šroubů – je to módní doplněk na dva, maximálně tři roky. A coby ne? I v internetovém světě vládne móda, dnes frčí Facebook, Twitter, ale kdo ví, co bude frčet za rok? Proč ne Glitter pro holčičky a Trottel pro kluky?

Úvaha: Trendy a módní vlny světa počítačového
i Zdroj: PCTuning.cz

Je to tak: Software i weby mohou zastarat ještě mnohem, mnohem rychleji. V software není liga veteránů. Jenže mě to štve. Nelíbí se mi, že móda bez milosti maže za sebou všechno „překonané“, včetně toho dobrého. Proč si dnes nemůžeme koupit nějaké kvalitní CRT, pokud by se nám chtělo? A nebo dobrou grafiku pro PCI? Proč nejde za živého boha sehnat PATA SSD disk 2,5“ pro upgrade starších notebooků? A kam zmizelo moje milované kolečko z klávesnic, které mi dovolovalo tak příjemně rolovat dokumenty? Už to nefrčí a upgrady nikoho nezajímají, protože se na prodeji technologie nové generace dá skvěle vydělat.

Úvaha: Trendy a módní vlny světa počítačového
i Zdroj: PCTuning.cz

Počítařová móda a trendy jsou hrozné! Nepřináší obohacení, není pravda, že byste si mohli vybírat více. Naopak! Vy si nemáte z čeho vybrat, protože to všechno je navzájem od sebe obšlehnuto. Všechno je to stejné, jenom je něco dražší, něco levnější. Čínské kopie „Koss Porta“ a nebo „Galaxy Tabu“ jsou otřesné, ale jsou všude. To je ta nejzazší, nejzoufalejší mez módy v technologickém průmyslu. Tihle výrobci nekopírují už ani funkčnost, onu esenci toho, co je na výrobku dobré, jenom vnější formu. Vypadáte, že máte iPhone – a nebo něco jiného, ale je to jenom vnější skořepina bez vlastností. Ale co? Dnes se móda mění tak rychle, že si toho možná nikdo ani nestačí všimnout!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama