Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 12. 2013 01:00 20

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hry do 250 Kč – co očekávat 3. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy I. 4. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy II. 5. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy III. 6. Hry do 500 Kč – konkrétní tipy I.
7. Hry do 500 Kč – konkrétní tipy II. 8. Hry do 1000 Kč – konkrétní tipy I. 9. Hry do 1000 Kč – konkrétní tipy II. 10. Hry nad 1000 Kč 11. Hry pro děti

Je to levné, zábavné a mají to všude – co je to? V posledním vánočním průvodci tohoto roku se mrkneme na ideální dárky na poslední chvíli, tedy herní tituly na PC. Protože je to spíše drobnost, které při výběru budete věnovat jen pár minut, nechali jsme stranou žánry a vše roztřídili podle cen. Je libo hru za 250, 500 nebo 1000 Kč?

Reklama

Kategorii her do 500 Kč začnu nejpočetnější skupinou, kterou se staly strategie. Jako první zde musím zmínit hit minulého roku, tahovou strategii XCOM: Enemy Unknown. Její nákup navíc můžete spojit s nákupem datadisku XCOM: Enemy Within, který vyšel před několika málo dny. Tento datadisk je k dostání taktéž do 500 Kč.

- test HW XCOM: Enemy Unknown

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalšími zajímavými strategiemi jsou potom především celosvětový hit Plants vs Zombies, jenž udělá radost hlavně svátečním hráčům, a dále fantasy strategie Heroes of Might and Magic 5 a Might and Magic: Heroes 6. Nakonec nemůžu zapomenout ani na Sid Meier's Civilization V, což je velice podvedené pokračování legendární tahové strategie Civilization.

- test HW Might and Magic: Heroes 6

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Ranec zajímavých her do 500 Kč najdeme i mezi akčními tituly. Na prvním místě musím zmínit svou oblíbenou hru Far Cry 3, u které jsem strávila začátek tohoto roku. Hit minulých Vánoc nás zavádí na tropický ostrov (ve skutečnosti jsou dva), kde se v těle Matta Brodyho snažíte zachránit své přátele, jež unesli povstalci vládnoucí ostrovu pevnou rukou.

Vedle zajímavých misí je hra naditá vedlejšími činnostmi, dovolí vám pohybovat se po ostrově podle svého uvážení (autem, čtyřkolkou, po vodě zase na vodním skútru atd.), sbírat byliny a vytvářet si z nich rozličné lektvary (odolnost proti ohni, léčení, delší výdrž pod vodou atd.) a lovit zvěř, jejíž kůži můžete použít na vytvoření taktických opasků. Ty vám dovolí nosit větší množství nábojů, lektvarů atd. Takto podrobně se o hře rozepisuju kvůli jejím kvalitám, které jsou pro mě osobně zatím nedostižné.

- test HW Far Cry 3

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Při výčtu akčních her však nemohu zapomenout ani na další kousky, například stealth akci Dishonored, typickou akční koridorovku zasazenou do prostředí divokého západu s názvem Call of Juarez: Gunslinger, pokračování populární série BioShock: Infinite a samozřejmě i povedené pokračování herní adaptace románu Dmytri Glukhovského s názvem Metro: Last Light.

- podrobná recenze Metro: Last Light

- test HW Metro: Last Light

- test HW Dishonored

- podrobná recenze Call of Juarez: Gunslinger

- test HW Call of Juarez: Gunslinger

- podrobná recenze Bioshock: Infinite

- test HW Bioshock: Infinite

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama