Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

7. 10. 2021 12:56 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Genius X-G600 – Unboxing a parametry 3. Genius X-G600 – Software, senzor, závěr 4. Connect IT Neo+ – Unboxing a parametry 5. Connect IT Neo+ – Software, senzor, závěr 6. CZC Headhunter GM800 – Unboxing a parametry 7. CZC Headhunter GM800 – Software, senzor, závěr 8. Genesis Xenon 200 – Unboxing, parametry a závěr 9. Trust GXT 130 Ranoo Wireless – Unboxing a parametry 10. Trust GXT 130 Ranoo Wireless – Senzor, závěr
11. Patriot Viper V530 – Unboxing a parametry 12. Patriot Viper V530 – Software, senzor, závěr 13. Mazer E-blue Type R – Unboxing a parametry 14. Mazer E-blue Type R – Senzor, závěr 15. A4Tech Bloody V7 Ultra Core 2 – Unboxing a parametry 16. A4Tech Bloody V7 Ultra Core 2 – Software, senzor, závěr 17. Yenkee Shotgun RGB Black & White – Unboxing a parametry 18. Yenkee Shotgun RGB Black & White – Software, senzor, závěr 19. Závěrečné shrnutí a vyhlášení nejlepší z nejlevnějších

Není to tak dávno, co vyšlo Diablo 2: Resurrected. Tento titul samozřejmě nejvíce přitáhl herní pamětníky, včetně mé maličkosti. A jelikož si pamatuji, kolik levých tlačítek myší jsem na téhle kultovní pecce oddělal, řekl jsem si, že by nebylo špatné investovat pár stovek do levné myši, abych si svého drahého herního miláčka neoddělal. Jenže jaká myš za pár stovek mi nabídne za směšnou cenu ty nejlepší možné parametry společně s ergonomií a využitelností? A tak se zrodil nápad na článek, ve kterém otestujeme deset levných myší. A to nejen kvůli pamětníkům, ale i náročnějším hráčům, kteří jednoduše nechtějí dávat tisíce za herní periferie.

Reklama

Na druhou stranu, stažený software pro Neo+ fungoval na první dobrou. Stylový neonový obrázek pozadí ve mne evokoval opět kýčovitou grafiku osmdesátých let a nemohl jsem si nevzpomenout na starou arkádovou pecku Saboteur 2: Avenging angel, kterou jsem na ZX Spectrum smažil jako malý kluk. Nádech té nostalgie se mi zalíbil. Ale zpátky k softwaru. Je jednoduchý a intuitivní. Nechybí mu nic od nastavení jednotlivých tlačítek, přes podsvícení, nastavení CPI až po polling rate. Využít můžete i macro editor pro nahrání vlastních maker. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Polling rate jsem tedy ihned nastavil na 1000 Hz, což jsem si potvrdil v mouse rate checkeru. Následně jsem se vrhnul do testu senzoru Pixart PAW3212DB. Přesnost senzoru vyšla poměrně slušně, klasicky trochu nestíhal při změně směru, ale vzhledem k tomu, jak jsem myš po podložce proháněl, nejde o žádné drama. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Test akcelerace absolvovala Neo+ také na jedničku. Po rychlém trhnutí do strany se pomalu vrátila zpět do bodu nula. Softwarově skončila také přesně tam, kde její zběsilá cesta začala. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Snímání senzoru je naprosto přesné, body přesně kopírující linku prozrazují, že senzor nemá absolutně žádné odchylky proti reálnému pohybu. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Connect It Neo+ je vcelku povedená myš. Ocení ji však spíše hráči s mamutími dlaněmi. Tlačítko Sniper bylo absolutně mimo dosah mého palce a když jsem je chtěl stisknout, musel jsem pootočit celou dlaní. Výtku bych měl také k ergonomii. Při nadzvednutí jsem měl při osazení klasickou bočnicí pocit, že mi myš z malíčku sklouzne. Při použití širší bočnice byl zvednutí myšky problém. Zřejmě je koncipována pro opravdu široké dlaně. Problém jsem měl také s ježděním po podložce. I když je opatřena dostatečným množstvím kluzných ploch, po mé látkové podložce Corsair kladla při jízdě opravdu veliký odpor. Dalo to práci s ní jezdit. A co se týká kabelu, je sice opletený, ale poměrně tuhý.

Co se ovšem týká kvality senzoru a softwaru, tam je absolutně bez výtek. Software drží, nepadá a není problém v něm cokoli nastavit. Ovládání je naprosto intuitivní. Použitý snímač Pixart je kvalitní, což je patrné i z testů. Zákazníky si Neo+ najde zejména mezi hráči s velikými dlaněmi a vhodným povrchem. Koneckonců po obyčejném stole jezdí bez problémů. Jestli se řadíte mezi takové, na CZC.CZ je k mání za 469 Kč. Pokud však používáte látkové podložky, raději se poohlédněte jinde. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama