Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna

Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

21. 8. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Na X se blokovat nebude. Amíci sledují TV se zapnutými titulky. Streamovací služby chtějí, abyste platili a sledovali reklamy. Bingu AI v náštěvnosti nepomohla. LK-99 není supravodičem. Linus Tech Tips pozastavuje produkci

Reklama

Umělá inteligence

Generativní umělá inteligence může být omyl, takže bychom neměli stavět na předpokladu, že tato technologie změní svět, což se při zpětném pohledu může ukázat jako nereálné. (Gary Marcus)

Amazon po dřívějším testování v roce 2023 zavádí generativní shrnutí recenzí produktů s umělou inteligencí pro část amerických uživatelů mobilních telefonů v „široké“ škále produktů. (AP)

Školní obvod v Iowě použil ChatGPT k vyhledání knih zobrazujících „sexuální akt“, aby vyhověl státnímu zákonu, který vyžaduje, aby knihy ve školní knihovně byly „vhodné pro daný věk“. (Popular Science)

Testování hranic AI: Rizika zneužití chatbotů. Řeč je hlavně o WormGPT, ale i dalších LLM. (Investigace)

Výzkumníci zjistili, že ChatGPT má „výraznou a systematickou politickou zaujatost“ vůči demokratům v USA, Lulovi v Brazílii a Labouristické straně ve Velké Británii. (Washington Post)

Agentura AP vydává pokyny k tomu, jak zpravodajská agentura používá nástroje generativní umělé inteligence, a plánuje aktualizovat pravidla tím, že výstupy jsou jako „neověřený zdrojový materiál“. (Poynter)

Umělá inteligence už vytvořila tolik snímků, kolik fotografové pořídili za 150 let.  Statistiky pro rok 2023 (Everypixel Journal)

Umělá inteligence už vytvořila tolik snímků, kolik fotografové pořídili za 150 let.
i Zdroj: PCTuning.cz
Umělá inteligence už vytvořila tolik snímků, kolik fotografové pořídili za 150 let.

Aplikace Start společnosti Microsoft, která využívá umělou inteligenci k shrnutí zpráv a dalšího obsahu, uvádí Ottawskou potravinovou banku jako turistickou stránku a doporučuje ji navštívit „nalačno“. (The Verge, Insider)

Jak velcí inzerenti využívají AI: WPP používá AI v kampaních Nestlé a Mondelez a uvádí 10–20násobné úspory. Unilever vyvinul vlastní generativní AI. (Reuters)

Potenciální žaloba NYT by mohla donutit OpenAI vymazat ChatGPT a začít znovu. Společnost by mohla dostat pokutu až 150 000 dolarů za každý obsah porušující autorská práva. (Ars Technica)

Aplikace pro plánování jídla s umělou inteligencí v supermarketu navrhla recept, který by vytvořil plynný chlór, ale podivností navrhovala víc, zejména v okamžiku, kdy si lidé začali s AI hrát. Provozoval předvedl pouze vysokou míru ignorace. (Guardian)

Federální soudce v pátek potvrdil rozhodnutí amerického Úřadu pro autorská práva, že umělecké dílo vytvořené umělou inteligencí nelze chránit. (Hollywood Reporter)


Software

Studie zjistila, že boti mohou překonat lidi téměř ve všech testech Captcha. Boti jsou obzvláště dobří v klikácích Captcha a čtení zkresleného textu. (Tech Spot)

Interní dokument: Spotify zvažovalo odstranění podcastů s bílým šumem a přesměrování uživatelů na „mluvený“ obsah, což by zvýšilo roční hrubý zisk společnosti o 35 milionů eur. (Bloomberg, Engadget)

Tor Projekt oznámil spuštění prohlížeče Mullvad Browser, který vytvořil tým projektu Tor a distribuuje společnost Mullvad. Mullvad Browser je Tor Browser bez sítě Tor – prohlížeč, který umožňuje každému využívat všechny funkce prohlížeče pro ochranu soukromí, které vytvořil projekt Tor. Pokud chtějí lidé prohlížeč propojit s důvěryhodnou sítí VPN, mohou tak snadno učinit. (Tor Project)


Mobilní aplikace

Setapp, známá svou službou předplatného aplikací pro počítače Mac a iOS, plánuje díky DMA spustit v příštím roce v EU alternativní obchod s aplikacemi pro systémy iOS a iPadOS. (Apple Insider)

Apple v nejnovější beta verzi systému iOS 17 couvá a přesouvá tlačítko „ukončit hovor“ z pravého dolního rohu zpět do středu obrazovky. Nutno dodat, že po velmi silné vlně odporu napříč světem. Oprávněné, protože tato plánovaná změna nedávala smysl. (CNBC, CreativeBloq)

Meta začíná globálně zavádět podporu HD fotografií ve WhatsApp  pro Android, iOS a web a uvádí, že brzy plánuje přidat podporu HD videí. (The Verge)

Ukázalo se, že řemínky, jako je ten, který se používá u hodinek Apple Watch, jsou ideálním prostředím pro množení bakterií, jako jsou stafylokoky a bakterie E. coli. Tady je důvod, proč byste je měli začít dezinfikovat. (Apple Insider)

Čínský výrobce telefonů Honor možná brzy oznámí návrat k mobilním službám Google (GMS), jak se ukázalo ve čtvrtečním příspěvku na blogu na sociální síti Weibo. To by znamenalo, že Honor může u svých telefonů na čínském trhu přejít z operačního systému HarmonyOS od společnosti Huawei na Android. (Tech Node)


Hry

Netflix zahajuje „omezený betatest“ svých cloudově streamovaných her na webu, televizorech a streamovacích zařízeních Roku, LG, Amazon a dalších v Kanadě a Velké Británii. (The Verge, Netflix)

Xbox zavádí program vynucování na základě varování, aby zlepšil „transparentnost hráčů“ a vyjasnil nejasnosti. Osm varování během šesti měsíců vede k zákazu na jeden rok. (The Verge)

Společnost Microsoft plánuje 29. července 2024 uzavřít obchod a tržiště Xbox 360 Marketplace, což znamená, že uživatelé nebudou moci nakupovat nové hry, DLC, avatary a další služby. Již vlastněné hry budou nadále použitelné. Microsoft také odstraňuje Movies & TV z konzole Xbox 360. (The Verge)

Bethesda již oficiálně dokončila Starfield. Od čtvrtka je možné stahovat (Hrej.cz)

V bezplatné nabídce od Epicu řádí mladá čarodějka a blboun nejapný. Na příští týden se chystá real-time strategie (Hrej.cz)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama