Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna

Vydavatelé pláčí, Meta je (ještě víc) neukazuje. Bakterie v řemíncích (nejen) Apple Watch #TYDEN 21. srpna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

21. 8. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Na X se blokovat nebude. Amíci sledují TV se zapnutými titulky. Streamovací služby chtějí, abyste platili a sledovali reklamy. Bingu AI v náštěvnosti nepomohla. LK-99 není supravodičem. Linus Tech Tips pozastavuje produkci

Reklama

Marketing, komunikace

V čínské informační válce proti Tchaj-wanu Peking stále více využívá Douyin, Xiaohongshu a další aplikace pro životní styl a nakupování, k čemuž mu pomáhá společný jazyk. (The Guardian)

E-mail: X již neumožňuje inzerentům propagovat své účty v rámci platformy a získávat tak sledující. Zdroj uvádí, že takové reklamy generují 100 milionů dolarů ročně. (Axios)

Kanál YouTube Linus Tech Tips pozastavuje produkci kvůli obvinění z krádeže, etických pochybení a sexuálního obtěžování a říká, že najme externího vyšetřovatele. (TheVerge)

Mandiant: využívání umělé inteligence k politicky motivovaným online vlivovým kampaním se v posledních letech rozšířilo, ale dopad těchto kampaní je omezený. (Reuters)

Počet sledujících na X Elona Muska se rozrostl o miliony nových, neaktivních účtů. Mashable se podíval blíže na více než 150 milionů sledujících Elona Muska na X alias Twitteru. To, co zjistili, je... znepokojující. (Mashable)


Bezpečnost, soukromí, právo

UMG, Sony Music a další vydavatelství žalují Internet Archiveza porušení autorských práv a tvrdí, že „Great 78 Project“ je „nelegálním obchodem s nahrávkami“. (Reuters)

Hudební vydavatelství vs. internetový archiv (The Hustle)

Pohled na právní boj nakladatelů proti programu půjčování knih Internetového archivu. Internet Archive souhlasil s vyřazením „úplných katalogů knih“ nakladatelů. (New York Times)

Výzkumník Patrick Wardle tvrdí, že nástroj pro správu úloh na pozadí systému macOS od společnosti Apple je „triviálně“ snadné obejít „jakýmkoli trochu sofistikovaným malwarem“. Jde přitom o řešení od Apple, které má chránit před malware. (Wired)

Jak podvodník napojený na reklamní firmu CPABuild hostuje na hacknutých stránkách .gov, .org a .edu škodlivé soubory PDF indexované vyhledávači, které často lákají uživatele Fortnite nebo Roblox. (Wired)

„Došlo WhatsAppem“ nestačí. Andrej Babiš se musí omluvit novinářce Pavle Holcové (Lupa, Investigace.cz)

Město New York zakazuje aplikaci TikTok na zařízeních ve vlastnictví města a požaduje, aby ji agentury odstranily během následujících 30 dnů. (The Verge)

Soudní podání: Inženýři Tesly přiznávají, že společnost neudělala nic pro to, aby vyřešila neschopnost Autopilota rozpoznat křižující dopravu po smrtelné nehodě v roce 2016. (Bloomberg)

Cofense odhalila phishingovou kampaň, která využívá QR kódy a cílí na významnou americkou energetickou společnost, což je první známé použití QR kódů pro phishing ve velkém měřítku. (Bleeping Computer)

Před třemi lety podal noyb 101 stížností na společnosti, které se spoléhaly na nezákonné předávání údajů do USA. Nová analýza nyní ukazuje: Kvůli neaktivním dohodám o ochraně údajů je dnes více než 70 procent těchto stížností stále nevyřízených. (Noyb)

30 % phishingových hrozeb se týká nově registrovaných domén. Ověřování e-mailů nezabrání hrozbám. 89 % nežádoucích zpráv „prošlo“ kontrolou SPF, DKIM nebo DMARC. (Help Net Security)

Investoři do Bored Apes žalují Sotheby's, Paris Hilton a další, protože ceny NFT se propadly. Tohle bude zajímavé sledovat, snaha získat peníze na splasklé bublině hledáním imaginárního viníka ale není moc originální nápad. (CNN)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama