Wasteland 2: návrat RPG, které dalo vzniknout Falloutu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Wasteland 2: návrat RPG, které dalo vzniknout Falloutu

Wasteland 2: návrat RPG, které dalo vzniknout Falloutu | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 9. 2014 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh hry 3. Tvorba postav a jejich vývoj 4. Řešení situací, speciální schopnosti a dovednosti
5. Rozvrstvení hry, lokací a prostředí 6. Tahové souboje, grafika 7. Questy, předměty ve hře 8. Bugy, závěrečné shrnutí

„Prehistorický“ Wasteland je předchůdcem celé řady postapokalyptických izometrických RPG včetně Falloutu. Kickstarterovská kampaň jeho pokračování – Wasteland 2 – slibovala návrat krále. Co všechno Wasteland 2, nabízí, jaké má největší přednosti, ale i co vás naopak bude trápit, si prozradíme v podrobné recenzi.

Reklama

Příběh hry Wasteland 2 nás opět zavádí na americký středozápad, konkrétněji do státu Arizona, který byl silně poničen jaderným výbuchem. Navzdory své ničivé síle nukleární katastrofa ušetřila skupinky přeživších, které se vesměs dělí na dva základní tábory. Do prvního z nich samozřejmě patří různí zločinci a jejich pochopové snažící se podmanit si jadernou katastrofou zmítanou zemi pro sebe nezákonnými praktikami (nebo ji alespoň vydrancovat), do toho druhého pak počestní, ale zároveň bezbranní lidé, kteří před těmito individui potřebují bránit.

Hráč se přitom stává členem třetího samostatně stojícího tábora, jímž jsou tzv. rangeři, napůl vojenské uskupení, které si vzalo za své v nastalém chaosu a hnusu udržovat řád, všechny bezbranné lidi bránit před zlem a dovést je k opětovnému zalidnění světa a položení základů nové civilizace. Bohužel jak už jsem zmínila, v postapokalyptickém světě se k moci derou i osoby s ne tak čistými úmysly, což velice brzy zjistíte společně s tím, že i to málo, co na zemi zbylo, je v ohrožení.

Aniž bych vám zkazila případnou exkurzi do tohoto příběhu a vlastně i světa, prozradím vám už jenom to, že jedním z vašich prvních úkolů je se svou družinou zprovoznit radiové věže v okolí základny Rangerů, a že jakmile se dění kolem vás rozjede, dočkáte se i několika příběhových překvapení a neočekávaných zvratů, které vašemu putování dodají potřebnou šťávu.

Příběh se opravdu povedl. Do postapokalyptického světa sedne jako zadek na hrnec, navíc mu nechybí koření v podobě vkusného humoru a pop-kulturních narážek. Vzhledem k nízkému rozpočtu však hře, až na úvodní videosekvenci, chybí jakákoliv in-game videa a dost často je prosta i dabingu. Většina dění se proto odehrává v textech pravidelně vyskakujících na pravé straně obrazovky a popisujících prakticky vše, od vizáže a chování osob, až po pocity či úvahy členů vaší družiny. Pokud tedy nemáte rádi čtení, rovnou říkám, že tahle hra pro vás není, stejně jako nedávno recenzovaná Divinity: Original Sin, nebo Shadowrun Returns.

Wasteland 2: návrat RPG, které dalo vzniknout Falloutu
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama