Well, that escalated quickly: AI vyhrála uměleckou soutěž – a je tu skandál!
i Zdroj: midjourney.com
Internet Článek Well, that escalated quickly: AI vyhrála uměleckou soutěž – a je tu skandál!

Well, that escalated quickly: AI vyhrála uměleckou soutěž – a je tu skandál! | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

4. 9. 2022 07:50 22

Seznam kapitol

1. AI a obrovská rychlost evoluce 2. Prudký vývoj následovaný stagnací 3. Jsme na přelomu. Právě teď 4. Naprosto hladce 5. Obsah na míru

Jen před pár týdny jsem psal úvahu o kreativní AI Midjourney – no a teď se stalo to, že si s její pomocí umělec Jason Allen vygeneroval obraz, přihlásil se do umělecké soutěže – a vyhrál. A umělci zuří: To přece není fér!

Reklama

Samozřejmě, umělci, kteří si dělají svoje věci z hlíny, budou protestovat. Ale zatím nejsme v bodě, aby stroje samy kreativně vymýšlely takové skvosty, jako je „Ratamahatta“ od Sepultury. Stále vyžadují asistenci, umělce, který je povede a realizuje svoji vizi. Jednou budou kreativní inteligence skenovat všechny databáze a celý svět – a dost možná překročí limity toho, co jsme do nich zapletli, ale tam ještě nejsme. Na takové skvosty, jako byla tahle hliněná voodoo stop motion animace, si ještě chvíli počkáme. Ale i to se AI jednou naučí.

Situace dospěla do bodu, kdy AI začíná ohrožovat i performanční umělkyně v oblasti erotické fotografie. Vážně. Tak například se sami můžete podívat na PornPen.ai, který vám na základě vašeho zadání vygeneruje erotické fotografie. Zatím to generuje jenom obrázky, ale časem přijdou i filmy a čisté fantazie, takže tahle věc bude ještě velice zajímavá. Schválně, zajděte tam, vyzkoušejte si to, vygenerujte si nějaké fantazijní krásky! Já to vyzkoušel – a docela jsem zíral.

A pokud jde o mě, těším se na to, až AI začne tvořit svoje vlastní horory. Jak budou vypadat? Kdo ví. Pokud se AI bude učit primárně z internetu, je možné, že si vytvoří něco jako svoji vlastní verzi backrooms obohacenou o něco, co si ještě ani nedovedeme představit. 

Myslím si, že to bude dobré, že to bude vážně dobré...!

Obrázky vygenerované přes Midjourney Bota na kanálu Midjourney na Discordu. Raději to ani nezkoušejte, nedá se s tím přestat, žere to čas a způsobuje deprese.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama