Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera

Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

19. 9. 2017 03:00 9

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Tlačítka a ergonomie 5. Senzor 6. Závěr

Myš, která je schválena špičkovými hráči světové úrovně. Xtrfy XG-M2 sází na ověřený optický senzor Pixart 3310, elegantní a funkční design, oblíbenou ergonomii, nepřemrštěnou cenu a také na to, že se obejde bez ovládacího softwaru. Mělo by jít o progamingový nástroj hodný naší pozornosti. Ale k dokonalosti mu leccos schází.

Reklama

Xtrfy XG-M2 je další herní myší mezi desítkami, či stovkami konkurentů. Sází na dobré jméno sponzorovaného týmu (NiP) a říká o sobě, že je „schválena“ těmito progamery. My jsme se ale nespolehli jen na tvrzení výrobce, ale podrobili myš testování. A výsledky jsou vesměs pozitivní.

Tvar myši je oblý a tělo je celkově kompaktní, jde o ověřený koncept oblíbený mezi řadou hráčů. Ideální úchop konci prstů je komfortní a přirozený. Pružný kabel je také plus, navíc je opletený, takže by teoreticky mohl vydržet i hrubší zacházení. Jeho zakončení je poněkud krátké, hrozí tedy zlomení kabelu u těla myši – možná. Co je ale jisté, je vyšší hmotnost myši. Přes 110 g je prostě moc pro libovolnou drátovou myš, zejména pak při takových rozměrech.

Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera
i Zdroj: PCTuning.cz

Úchop a povrchy jsou naštěstí dostatečně dobré na to, aby kompenzovaly vyšší hmotnost. Přesná tlačítka jsou také pozitivem. Celkově je design elegantní, jednobarevné podsvícení těla ve žluté je trochu omezující, ale současně ladí s barvou kabelu i týmovými barvami. Barevně ladí i obal myši, ale jeho kvalita je nízká, působí levně a samotné balení je chudé na příslušenství.

Doposud jsme nezmínili software. Žádný není! Jde o Plug and Play myš, takže nic nemusíte instalovat, ale také nic nenastavíte. Úrovně CPI jsou tak uzamčeny na 400/800/1600/3200/4000. Stejně tak podsvícení a mapování tlačítek je dané. Na rychlost komunikace máte na spodní straně myši přepínač.

Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera
i Zdroj: PCTuning.cz

A co senzor? Jde o Pixart 3310, tedy starého známého na poli optických senzorů. Jeho nasazení v XG-M2 je bezproblémové, naměřené hodnoty odpovídají specifikaci. Když se to vezme kolem a kolem, Pixart 3310 patří mezi dobré a prověřené modely a jeho vlastnosti uspokojí většinu hráčů i uživatelů. Existují ale i výkonnější, modernější varianty.

Celkově bych Xtrfy XG-M2 zhodnotil jako zdařilý herní kousek, který svými vlastnostmi nešokuje, ale ani nezklame. Moc chyb se nekoná, vesměs drobnosti. Jediné, co bych považoval za zásadní, je vyšší hmotnost. Zde je otázkou, jestli jde o problém, nebo benefit. To je individuální volba uživatele. Nakonec s cenovkou kolem 1300 korun nejde o špatnou myš, ale konkurence v této kategorii je silná a XG-M2 nám jakožto potenciálním zákazníkům rozšiřuje výběr opravdových herních myší.

Xtrfy XG-M2: zaměřena na progamera
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama