3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek 3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí

3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí | Kapitola 6

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

29. 3. 2022 12:30 11

Seznam kapitol

1. Kingpin Life of Crime 2. Hexen II 3. Unreal 4. Red Faction
5. Max Payne 6. Return to Castle Wolfenstein 7. Quake 2, AvP a jedna kuriozita

Pokračování exkurze do let minulých a za hrami, které téměř všem uvízly v paměti. Vydejte se s námi opět do hlubin minulosti a my vám ukážeme, jak si dopřát dávku nostalgické drogy.

Reklama

První reinkarnace legendárního Wolfa 3D. To je jeden z důvodů (a možná ten hlavní), proč je RTCW v tomto seznamu, jelikož nejde o nějakou převratnou hru, jako byl třeba Unreal. Nicméně jméno Wolfenstein bylo zárukou úspěchu a střílet nácíčky většinu lidí stále uspokojovalo. V hlavní roli samozřejmě špion B.J. Blazkowicz , který byl vyslán na špehování paranormální divize SS. S kolegou zjistili, že náckové strkají pracky do čené magie a snaží se o extrahování životní esence. Do toho se jim povedlo oživit mrtvé a probudit dávné mystické rytíře. Nic z toho není v zájmu světa a tak je třeba, aby to fašounům B.J. natřel. V době vydání RTCW používal engine Quake 3 a to byla sázka na pořádnou podívanou a postřílenou. 

Jak se dá ale očekávat, z dnešního hlediska je to kapánek zastaralé. Není tu widescreen, pořádné rozlišení, vyhlazování a další kupa věcí, ačkoli alespoň hra funguje. Opět můžeme poděkovat modderům za to, že udržují tyto staré vykopávky čisté (skoro jako ta SS divize). Hra je dostupná jak na Steamu, tak na GOGu, ale v zájmu družstva bych sáhl po verzi GOG. Pak stáhneme tento mod a obsah překopírujeme do složky s hrou. Poté pozor, spouštění se provádí modifikovaným exe souborem “RealRTCW.x64.exe” - pokud zkusíte originální “WolfSP.exe”, hra neví co má dělat a zůstane černá obrazovka s kurzorem. Mod RealRTCW není jen lehká grafická úprava, ale kombinuje jak vylepšení grafiky, textur, tak AI, inventář, modely zbraní a soldátů, opravuje bugy a celkově je seznam všech ú(o)prav delší, než nákupní seznam preppera. Existuje samozřejmě další kopec modů zde, ale právě RealRTCW obsahuje vše potřebné a netřeba shánět další mody jako ovce do ohrady.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama