3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek 3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí

3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí | Kapitola 7

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

29. 3. 2022 12:30 11

Seznam kapitol

1. Kingpin Life of Crime 2. Hexen II 3. Unreal 4. Red Faction
5. Max Payne 6. Return to Castle Wolfenstein 7. Quake 2, AvP a jedna kuriozita

Pokračování exkurze do let minulých a za hrami, které téměř všem uvízly v paměti. Vydejte se s námi opět do hlubin minulosti a my vám ukážeme, jak si dopřát dávku nostalgické drogy.

Reklama

Quake 2

Zde to bude kratší. Co se Quake 2 týče, doporučím pro nostalgické hraní port Yamagi, protože zachovává originální vzhled. Dají se najít modernější porty, graficky kvalitnější, ale pak Q2 připomíná nějakou lacinou budgetovku, ke které byl kód v nedělním Blesku. Pokud jsou na vás textury moc rozmatlané (a že jsou, ale moje video je bez vylepšených textur), stahujte tento mod. Dost to prokoukne. 

Upscalované textury
i Zdroj: Autor
Upscalované textury

Alien vs Predator Gold 2000

Další legenda, tři hry v jednom balení. Doslova, protože hraní za vetřelce, predátora nebo člověka se natolik lišilo, že jste museli kompletně změnit přístup a strategii pro každý, ehm, charakter (má vetřelec charakter?). Predátor mohl kráčet jako tank a masakrovat s drápem v nose, kdežto slaboučký človíček se krčí v koutech a má plné nohavice z chřestění facehuggerů. A vetřelec, ten se plíží šachtami, útočí ze zálohy a nebo se přisaje ke stropu a hraje si na lustr. Gold edice hry na GOGu je poladěná a umí i widescreen a 4K, jenže ty textury jsou přímo odporné. Ony už tenkrát za moc nestály, bohužel teď je to tuplovaná mazanice. Ale nezoufejme, mod pro vylepšení je zde - část 1, část 2

3D výlet po klenotech z přelomu tisíciletí
i Zdroj: Autor

A kuriozita na závěr. Kdo si pamatuje motorovou mlátičku Destruction Derby 1 a 2? Když jsem pátral po dalších starých pokladech, zkusil jsem DD 2 a světe div se, ono to funguje bez jakýchkoli úprav, modů či zaklínadel na W10! Relikvie z roku 1996, neuvěřitelné..

Když jsem předal článek Adamovi, aby ho proklepnul a zveřejnil, poukázal na další hry, které mě vůbec nenapadly. Největší fópá je asi Half-Life, poté zmínil i Vietcong nebo Operation Flashpoint. Inu, bude materiál na další díl.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama