Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook? | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 7. 2009 01:00 14

Seznam kapitol

1. Acer Aspire One 751hr - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Ačkoliv se to některým výrobcům hardwaru nelíbí, na trh se pomalu dostává další generace netbooků. Je opět o něco větší, luxusnější a také o něco dražší. Tentokrát mají úhlopříčku do 12" a na jeden takový kousek jsme se dnes podívali. Acer Aspire One 751hr nabízí mimo jiné výborný LED displej s rozlišením 1366 × 768 px.

Reklama

Design

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz

S designem byli u Aceru konzervativní. Vytvořili proto moderně vypadající, avšak v dnešní době nepříliš originální stroj s oblými hranami v kombinaci stříbrné, černé a šedé barvy. Kromě této standardní barevné kombinace však Acer nabízí ještě velmi pěkné červené a modré provedení své novinky.

Materiály/provedení

V kategorii netbooků okolo deseti tisíc korun se nedá čekat o mnoho více než plastové provedení (výjimkou budiž kovový HP MiniNote 2140). Toho se drží i Acer a celý Aspire One je proto plastový (matné provedení okolo klávesnice a lesklé víko). Pozitivní je, že plasty nepůsobí levným dojmem, nicméně na hrubé zacházení to určitě není.

Po stránce dílenského zpracování jsem byl spokojen. Všechny hrany jsou oblé, spoje sedí a snad až na detaily v podobě levně působících vypínačů k WiFi a Bluetooth nenajdete nic, co by vám mohlo vadit.

Kloub u LCD

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dva panty LCD panelu mají i přes nízkou hmotnost celého stroje poměrně silnou vůli, takže pro otvírání a zavírání displeje budete potřebovat obě ruce. Na druhou stranu displej drží ve všech polohách poměrně pevně, což je jen dobře. Jištění víka po zaklapnutí je řešeno dvěmi magnety ukrytými v rámečku displeje.

Rozměry

Společně s tím, jak rostou rozměry netbooků. roste pomalu i hmotnost. Doba kilových netbooků už je sice pryč, ale na své rozměry je nový Acer poměrně lehký. Přeci jen 1,35 kg při 11,6" displeji není až tak mnoho a se zdrojem je hmotnost celého netbooku jen okolo 1,6 kg, což zas tak mnoho není.

Co se týče rozměrů, tak v kategorii netbooků patří Aspire One 751hr spíše k těm větším, za což může především poměrně velká 6článková baterie. Nicméně v praxi zase necelých 30 cm na šířku a 21 na délku tolik není a netbook schováte bez problémů do každého batohu.

Víko

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Víko je vyrobené z lesklého plastu a je na něm pouze logo Acer v rohu.

Spodní kryt

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Spodní část šasi v sobě má velké množství otvorů pro zlepšení chlazení a také několik krytek pro snadný přístup k RAM, pevnému disku a WiFi modulu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama