Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook?

Acer Aspire One 751hr - netbook nebo notebook? | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 7. 2009 01:00 14

Seznam kapitol

1. Acer Aspire One 751hr - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Ačkoliv se to některým výrobcům hardwaru nelíbí, na trh se pomalu dostává další generace netbooků. Je opět o něco větší, luxusnější a také o něco dražší. Tentokrát mají úhlopříčku do 12" a na jeden takový kousek jsme se dnes podívali. Acer Aspire One 751hr nabízí mimo jiné výborný LED displej s rozlišením 1366 × 768 px.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

Co čekat od dvou maličkých reproduktorů zespodu netbooku? Pochopitelně ne mnoho. Na vyšší hlasitosti raději zapomeňte, protože zvuk a zejména výšky jsou při nich dost děsivé. Na nižší hlasitosti je však zvuk poměrně čistý, ale zase chybí basy. S reproduktory proto počítejte jen na nouzové ozvučení a rozhodně doporučuji používat sluchátka.

Chlazení - provedení

 -pro zvětšení klikněte-
i Zdroj: PCTuning.cz
-pro zvětšení klikněte-

Chlazení Aspire One 751hr je řešené opravdu zvláštním způsobem. Teplo od procesoru a čipsetu se odvádí na malý pasiv, který sice profukuje ventilátor, ale odnikud nikam. Ventilátor totiž nemá daný otvor pro nasávání vzduchu a nikde nejsou ani žebra, kudy by horký vzduch odcházel ze šasi. V praxi je proto jedna část spodního krytu horká a chladí se tak nějak pasivně.

V klidu

V zátěži

Procesor 63 °C 75 °C
Pevný disk 36 °C 37 °C

Zvláštnímu systému chlazení odpovídají i teploty. Ne, že by byly nějak kritické, ale na to, že procesor a čipset mají dohromady TDP okolo pěti Wattů jsou poměrně dost vysoké.  Alespoň že šasi se v praxi okolo klávesnice nijak nezahřívá (až na onen spodek samozřejmě).

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

V klidu se ventilátor snad ani netočí. I s uchem přiloženým těsně u něj slyšíte spíš plotny pevného disku než ventilátor.

Plné zatížení notebooku

Také v zátěži je hlučnost celého stroje minimální. Větrák se sice roztočí, ale jen na nízké otáčky. Přes den jej téměř nemáte šanci slyšet a i večer je velmi tichý.

Záruka

Standardní záruka je u Aceru dva roky v České Republice, z toho první je mezinárodní. Na vyřízení reklamace má společnost ze zákona 30 dní, garanci rychlejší opravy nečekejte.

Za příplatek je možné záruku poměrně levně rozšířit. Za necelých 1500 korun včetně daně na tříletou záruku typu carry-in.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama