Apple po několika letech vydává webovou verzi svých map
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Apple po několika letech vydává webovou verzi svých map

Apple po několika letech vydává webovou verzi svých map

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

1

Společnost Apple doposud své mapy provozovala pouze na Apple zařízeních, a to jako aplikaci. Teď je ale dostupná i Windows uživatelům, a to přímo v prohlížeči.

Reklama

I když se stále jedná o betu, rozhraní působí velice příjemně a bez větších záseků. Pokud znáte vzhled map z iPhonů, nic vás zde nezaskočí - mapy vypadají naprosto stejně. 

Webové Apple Mapy prozatím nabízejí standardní, hybridní a satelitní zobrazení. Co zde chybí oproti mobilní aplikaci je například mapa s veřejnou dopravou. Samozřejmě zde nechybí vyhledávání věcí a míst v okolí, jako například čerpací stanice, restaurace, hotely a tak dále. 

V záložce “Guides”, jak již název napovídá, naleznete úhledně zpracované průvodce. Prozatím se zde dozvíte především o Amerických městech a zajímavých destinacích. Při vyhledání určitého města, například Prahy, vám mapy nabídnou malé shrnutí všech základních informací. Při větším zájmu o podrobnější informace se můžete prokliknout na stránku Wikipedia. 

Apple po několika letech vydává webovou verzi svých map
i Zdroj: Beta Apple Maps

Co by to byly za mapy, kdyby neuměly navádět. I to zde funguje zcela jednoduše a tak, jak by asi každý očekával - zadáte výchozí a cílový bod a vyskočí na vás možné trasy - prosté a jednoduché mapy.

Otázkou na závěr je proč si Apple dal tak na čas a jestli vůbec tyto mapy někdo bude na počítači používat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama