Asus Eee PC 1008HA - Asus MacEee Air
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Asus Eee PC 1008HA - Asus MacEee Air

Asus Eee PC 1008HA - Asus MacEee Air | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

18. 6. 2009 23:00 6

Seznam kapitol

1. Asus Eee PC 1008HA - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Není týdne, aby některý výrobce neuvedl na trh své nové netbooky. V poslední době také přibývá těch, kteří uvádějí své luxusnější kousky pro náročné uživatele. Jmenujme například 12" Dell, 12" Lenovo postavené na platformě NVIDIA ION či Asus N10J s GeForce 9300M GS. Nyní je tu další luxusní kousek, který značně připomíná MacBook Air. Jmenuje se Asus Eee PC 1008HA.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

O zvuk se tentokrát starají dva reproduktory na přední svažující se hraně. Ty při nízkých hlasitostech hrají překvapivě poměrně slušně a pro nouzové ozvučení se dají použít. Jakmile však trochu zvýšíte hlasitost (stačí na úroveň běžného hovoru), nastanou jako obvykle problémy. Ve vyšších frekvencích se objevuje pískání s praskáním, basy naopak jakoby nebyly. Sluchátka jsou proto i tentokrát povinným příslušenstvím.

Chlazení - provedení

Asus Eee PC 1008HA - Asus MacEee Air
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

I tentokrát je netbook chlazen jedním aktivním okruhem, který odvádí teplo od procesoru a čipsetu. Ostatní komponenty jsou nechlazené.

V klidu

V zátěži

Procesor 50 °C 71 °C
Pevný disk 31 °C 38 °C

Co se teplot týče, je vše v normě. Teplota procesoru v zátěži by sice mohla být nižší, ale to by zase musel běžet rychleji ventilátor. 70 stupňů je, myslím, rozumný kompromis. Dobře řešený je také odvod tepla. Šasi se ani v dlouhodobé zátěži nezahřívá.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

Při nenáročné práci jede ventilátor jen na minimální otáčky. To znamená, že přes den jej nemáte šanci vůbec slyšet a večer jej slyšíte jen tehdy, pokud jej opravdu slyšet chcete.

Plné zatížení notebooku

V plné zátěži sice větrák o něco zrychlí, ale ne o mnoho. Přes den ve škole či kanceláři o Eeečku stále nebudete vůbec vědět. Večer už ventilátor sice uslyšíte, ale rušit vás rozhodně nebude. Pořád je totiž velmi tichý. Eee 1008HA je v zátěži jeden z nejtišších notebooků, které jsem kdy testoval. Chlazení se Asusu opravdu povedlo.

Záruka

Asus na své notebooky dává jen záruku povinnou dle zákona, což znamená dva roky. Notebook posíláte do servisu, který má 30 dní na vyřízení vaší reklamace, a pak vám notebook posílá zpět. Možnost dokoupení rozšíření záruky Asus nenabízí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama