Call of Duty: Black Ops — ve znamení nízkých nároků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Call of Duty: Black Ops — ve znamení nízkých nároků

Call of Duty: Black Ops — ve znamení nízkých nároků | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

2. 12. 2010 03:00 16

Seznam kapitol

1. Nový engine? Ale kdeže 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez AA 4. Výsledky GK včetně AA 5. Vliv procesoru na hru, 3D Vision
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Závěr

Série Call of Duty je trhákem posledních let. Poslední díl Black Ops tak nemůžeme opomenout ani my a podrobně se podíváme na jeho technickou stránku. Velká překvapení však nečekejte. I Black Ops totiž používají starý engine a novinek ve hře najdete jen poskrovnu.

Reklama
Call of Duty: Black Ops — ve znamení nízkých nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

Call of Duty: Black Ops je dalším dílem série, který jde po technické stránce ve stopách svého předchůdce a to doslova se vším všudy. Black Ops totiž používá stejný engine jako Modern Warfare 2 z minulého roku, který je postupně modifikovaným IW enginem Call of Duty 2 z roku 2005. A technických ve hře najdete opravdu poskrovnu, přesněji řečeno jsem si žádných výraznějších nevšimnul. Na enginu a vizuální stránce hry je tak logicky vidět stáří a to zejména u částicových efektů, které od dob Call of Duty 2 prošly jen naprostým minimem změn. Podobně je tomu u možností interakce. Naopak krok s dobou drží rozlišení textur a pochvalu si zaslouží vizuální zpracování postav, zejména obličeje vypadají opravdu pěkně.

Call of Duty: Black Ops — ve znamení nízkých nároků
i Zdroj: PCTuning.cz

Engine jen s naprostým minimem modifikací má na druhou stranu i své výhody. Tou největší jsou bezesporu hardwarové nároky. Black Ops si zahrajete i na tři až čtyři roky starém počítači a pokud máte počítač starý rok až dva, můžete téměř automaticky nastavit nejvyšší detaily bez obav z toho, že by se vám hra trhala. To majorita hráčů se slabším hardwarem jistě ocení, nicméně i přesto doufám, že se v dalším dílu za rok dočkáme po technické stránce více inovací. Přeci jen hrát další pokračování s vizuální stránkou identickou s předminulým dílem.... no nevím.

Poděkování

Děkujeme partnerům Acer, Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

   

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama