Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro | Kapitola 2

Jan Preclík

Jan Preclík

26. 6. 2019 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod a představení 2. Unboxing, šasi a displej 3. Střeva tabletu – rozbor hardware 4. Praktické použití 5. Benchmarky & test rychlostí 6. Závěr a hodnocení

Nejednou jsem byl svědkem toho, že čínští výrobci dokážou opravdu překvapit. Dnes se mrkneme na levný a přesto výkonný tablet od čínské značky Chuwi. Skutečně je nutné utrácet desetitisíce za kvalitní tablet nebo dětem bohatě postačí bohatě vybavený stroj za cenu okolo 140 dolarů?

Reklama

Unboxing, šasi a displej

Tablet přišel slušně zabalený. Nedokážu si představit, co by se muselo při přepravě dít, aby došlo k jeho poškození. Krabice s tabletem byla vložena do pevného plastového obalu se vzduchovou kapsou. Po otevření krabice jsem nejprve vyjmul krabičku s 2000 mAh USB-C nabíječkou s evropskou vidlicí a hned poté pěnový obal s tabletem zabaleným ve folii a krabičkou s manuálem. Výrobce asi moc nevěří pošťákům a dělá dobře...

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz

Nic víc v balení bohužel nebylo. Výrobce tedy dodává tablet jen tak, bez silikonového obalu či sklíčka, jak bývá u čínských výrobců zvykem. Pod fólií s informacemi je tablet opatřen pouze ochrannou fólií proti poškrábání, což je fajn protože v továrně jí nalepí bez prachových zrnek a bublinek. Výbavě bych každopádně vytknul jednu podstatnou věc. Všude v propagačních materiálech na stránkách Chuwi je tablet vyobrazen s klávesnicí, která ale ve finále není součástí balení a musíte si za ní připlatit. Je to škoda, vypadá dobře a posloužila by jako dobrý obal.

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní se pojďme podívat na základní parametry tabletu. Chuwi Hipad není žádný drobek. Rozměry jeho kovového těla o hmotnosti 490 gramů jsou 252,5 × 162,9 × 9,4 mm (D x Š x V). Napájecí konektor je umístěn ve středu horní hrany tabletu. Napravo od něj je umístěný 3,5mm jack a šuplík na SIM a paměťovou kartu. Na levé straně nechybí ani konektor na klávesnici se dvěma zajišťovacími otvory.

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana má příjemný tvar, z vrchní i spodní části je zkosená, což je spíš designový prvek, díky kterému vypadají i záda tabletu elegantně a dobře se drží. Zajímavě jsou vyřešeny i otvory pro stereofonní reproduktory, které jsou umístěny ve spodní části tabletu přesně těch zkosených prolisech. Tělo je velmi bytelné, komplet celé je vyrobeno z hliníku, narozdíl od těch nejlevnějších modelů to i vypadá, že hliník není tlouštky papíru a něco vydrží. Záda celkově působí kvalitním, slušivým a drahým dojmem.

Výrobce udává úhlopříčku displeje spoměrem stran 16:10 krásných 10,1 palců, mé pravítko naměřilo od rohu k rohu displeje 25,5 cm (což odpovídá 10 palcům). Díky full lamination technologii – touch screen lepený přímo na displej – mezi dotykovou vrstvou a LCD není žádná mezera, je podání barev po jeho celé ploše perfektní. Na IPS displej se dobře kouká ze všech možných úhlů, na druhou stranu TN už ani u nejlevnějších tabletů většinou nenajdete. Displej není klasicky širokoúhlý 16:9, jeho poměr stran je 16:10 a rozlišení displeje je 1920 x 1200 obrazových bodů.

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama