CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty

CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty | Kapitola 4

Jan Preclík

Jan Preclík

18. 11. 2021 00:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod 2. CZC Gaming Rider 3. CZC Gaming Chariot 4. Závěr

Nejen díky příchodu nové Forzy, ale i díky Black Friday, který zamával s cenami periferií brandu CZC, jsme se rozhodli blíže omrknout dvě levné varianty držáků na volanty. Podíváme se na kvalitu dílenského zpracování a skladnost obou držáků, které jsou k mání v současných akcích za zlomek ceny zavedených výrobců.

Reklama

Oba dva držáky od CZC mne velmi příjemně překvapily. Ani v jednom případě jsem neměl problém s uchycením volantu Logitech G293. Stejně tak i množství otvorů jak v základně volantu, pedálů tak i řadicí páky odpovídá tomu, že držáky jsou připraveny na všechny možné modely, které se na trhu dají sehnat. 

CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty
i Zdroj: PCTuning.cz

CZC Gaming Rider je super držák, který splní účel stejně jako dražší modely od konkurence. Během hraní je stabilní, neviklá se, nevrže a drží na jednom místě. Někomu by možná mohla vadit pružnost vertikální tyče, ale to je vlastnost, kterou mají všechny držáky volantu, jelikož nemají napevno svařenou svislou tyč k základně. Momentálně je na CZC za krásných 1499 Kč, ale i mimo Black Friday se za 1999 Kč rozhodně vyplatí. 

CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty
i Zdroj: PCTuning.cz

CZC Gaming Chariot je opravdová pecka pro skutečné fajnšmekry, kteří tráví za volantem virtuálních vozů několik hodin denně. Jeho hlavní výhodou je bytelná konstrukce, další pak absence středové příčky. Kabely se dají parádně vést podél konstrukce a při skládání není nutné volant demontovat. Daň za zpracování je větší náročnost na místo. Na druhou stranu, ve složeném stavu není tak vysoký jako Rider. Krásně se vejde pod postel. Když si pospíšíte, seženete ho na CZC za akčních 1999 Kč. Ale ani za plnou cenu 3298 Kč není vůbec k zahození. 

CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty
i Zdroj: PCTuning.cz

Ptáte se, kterému kousku jsem dal přednost já? Nakonec jsem šel do levnějšího modelu, i když jsem si jízdu s Chariotem o něco víc užíval. Účel totiž skvěle plní oba, v mém případě ale vyhrál menší bráška zápas s místem, kterého bohužel v bytě moc nemám. Když nezávodím, je složený pod stolem. Když si chci naopak zařádit za volantem, stačí mi minutka a volant je připraven k akci. Kdybych měl počítač v ložnici a schovával držák pod postel, šel bych do Chariotu. Ale ani v jednom případě rozhodně neprohloupíte. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama