Jak se zamilovat do technologií
i Zdroj: depositphotos.com
Zábava Článek Jak se zamilovat do technologií

Jak se zamilovat do technologií | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

27. 8. 2023 16:00 12

Seznam kapitol

1. Stav zamilování 2. Druhá láska mého života 3. To chci domů! 4. Milujete svůj telefon? 5. Nevíte, kdy to přijde

Určitě se vám už taky stalo, že jste se zamilovali – ne do někoho, ale do něčeho, do nějaké technologie, kterou jste prostě museli mít, i kdyby vás to mělo stát vaši nesmrtelnou duši. V technologiích je totiž podstatně více vášní, než se na první pohled zdá!

Reklama

Zvlášť u strategií a simulátorů platí, že dřív byly docela komplikované a uživatelsky nepříliš příjemné, že se spousta věcí děla komplikovaně – a dnes prostě najdeme propracovanější analogy. Říkejte si, co chcete, ale řada her, zvlášť z dob, kdy se měnily technologie a například se přecházelo z MS DOS na nativní Windows GUI, byly naprosto příšerné. Vybavuji si například This Means War (1995), která na některém hardwaru nejela a na dalším zase padala, dnes se ji podařilo podle všeho nějak ustabilizovat, ale pořád je to divné a obskurní.

To samé se opakovalo i u příchodu 3D akcelerace, kdy jste museli mít vhodnou kombinaci 3D akcelerátoru, hry a ovladačů, aby to vůbec jelo – a hodně z těch titulů bylo, ehm, experimentálních. Je to tak, většinou si pamatujeme ty lepší kusy, ale já jako recenzent jsem musel hrát všechno – a tak jen říkám, že děkuji Bohu, že se k mnoha těm věcem nemusím vracet. Tak to prostě je. 

Ve finále to mám s láskou k technologiím tak, že podobně jako u těch skutečných jsem nebyl schopen odhadnout, že to přijde a kdy to přijde, bylo to vždy spontánní a ujeté. I dnes se mi u hardwaru stává, že mě něco prostě překvapí, že mě to oslní, že takovou věc prostě musím mít. Třeba jako ten pitomý přenosný displej: Když jsem se pouštěl do testování v terénu, připadal jsem si jako absolutní magor, ale je to tak praktické, že teď nechápu, že jsem si něco podobného nepořídil dávno.

A co vy? Jak jste na tom s láskou k technologiím?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama