Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem  #TYDEN 28. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu

Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

28. 11. 2022 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Média (noviny) mají problém. 44 % českých domácností má chytré televize. Huawei a ZTE mají ban v telco v USA. KIA si pořídila nové logo. A #sorryjako Musk na vás vyleze už asi i z ledničky.

Reklama

Hardware

QNAP umí zálohovat fotky z Fotky Google. Nová funkčnost se objevila v QNAP MARS,  kde doposud bylo možné využít zálohování a obnovování webů na WordPressu.

Herní počítače jsou věčná klasika. Obstojně hrát se dá i na notebooku, ale náročnější hráči vždy dají přednost výkonnému stolnímu počítači a velkému monitoru. Mrkli jsme se na aktuální generaci mašin LYNX Grunex 2023.

Americké FCC zakázalo telekomunikační zařízení od Huawei a ZTE a také šmírovací kamery a techniku od společností jako Hikvision či Dahua. Raději se ani neptejte, kolik těchto věcí máme v Česku.

Atari a půl století

Keychron má novou klávesnici Keychron S1. Mechanickou a programovatelnou, ale stejně jako řada klávesnic poslední doby má nepraktickou vlastnost neoddělení funkční řady od číslic. 

Keychron má novou klávesnici Keychron S1.
i Zdroj: PCTuning.cz
Keychron má novou klávesnici Keychron S1.

Software

Tak už i PowerPoint propadl formátům na výšku. Nic proti, pochopitelně. Teď jenom aby ještě Apple pochopil, že by měli videa na výšku podporovat taky.

Windows Subsystem for Linux je nově dostupný skrz Microsoft Store, a to jak pro Windows 10, tak pro Windows 11. Nic extra nepotřebujete a navíc si můžete pouštět GUI aplikace pro Linux. 

Nový iCloud pro Windows prý poškozuje videa a ukazuje cizí videa a vlastně by to ani nepřekvapovalo. iCloud pro Windows nikdy nebyl spolehlivý a použitelný.

Jak Twitter zachází s programátory? Přímo učebnicově hrozně. Poučné čtení

Stable Diffusion ve verzi dva ztížilo generování porna a kopírování stylu umělců a uživatelům/komunitě se to vůbec nelíbí. Ještě dlouho bude trvat hledání cesty, aby AI bylo košer.

Nepostradatelný přehled užitečných odkazů pro tvorbu obrázků s pomocí AI (nejen Stable Diffusion) 🔑 Jak mít Stable Diffusion v počítači. Kde všude můžete zkoušet AI pro tvorbu obrázků. Kde hledat příklady výstupů a zadání pro AI. Jak tvořit prompt/zadání. Prostě všechno, co můžete chtít vědět o AI

Více než polovina organizací používá Kubernetes v každodenním provozu. 57 % z nich zaznamenalo v posledním roce nárůst počtu clusterů Kubernetes provozovaných v jejich organizaci. 

Orange Pi OS (založený na Androidu) pro Orange Pi vypadá skoro jako Windows 11 

Venku je alfa verze Paint.NET 5.0 a můžete zkoumat i bez instalace, má portable podobu.

Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem  #TYDEN 28. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak to vypadá, když použijete GPT-3 pro vytváření vymyšlených titulků v Hacker News – filippo.io/fakenews 


Mobilní aplikace

K neuvěření, ale SwiftKey je zpět na iOSu. Microsoft si rozmyslel zrušení. Dobrá ukázka toho, že zpětnou vazbu je potřeba dávat. Byť šance na úspěch bývají malé. 

Apple Books v iOS 16 zrušilo animované otáčení stránky a v The Verge se to nelíbí.

Melvil Audio brzy skončí, venku už je nová appka Melvil pro poslech audioknih. Najdete v App Store, Google Play 

Evropská Unie povolila použití mobilních telefonu za letu v letadlech. Týká se to ale 5G a instalace potřebného vybavení přímo do letadel.

Pamatujete na Palm Pilot? V Internet Archive je 565 aplikací použitelných v prohlížeči. 

Grainery, alternativa k Instagramu pro fotografy, co stále fotí na klasický film.


Hry

Ubisoft se po několika letech vrací na Steam. Odešli v roce 2019 s tím, že 30 % odvod Valve je „nerealistický“ a zkusili štěstí s Epic Games Store.

Rockstar říká ne na krypto a NFT pro Grand Theft Auto a popravdě, je to jenom dobře. A nejenom z toho důvodu, že to hráči nechtějí. 

Epic Games do 1. prosince rozdává Star Wars: Squadrons.

Arnold Schwarzenegbger a MIla Jovovich míří do World of Tanks. Byť tedy to video je dost nudné, umělé a pomalé.

Datum uvedení GTA 6 se proláklo v dokumentech k akvizici Activision-Blizzard. 

Netflix pokračuje ve snaze uchytit se na herním trhu, hledá „herního ředitele”, co bude vytvářet herní směr a tvůrčí vizi zbrusu nové AAA hry pro PC. 

Overwatch 2 má nového hrdinu. Ramattra

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama