Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem  #TYDEN 28. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu

Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

28. 11. 2022 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Média (noviny) mají problém. 44 % českých domácností má chytré televize. Huawei a ZTE mají ban v telco v USA. KIA si pořídila nové logo. A #sorryjako Musk na vás vyleze už asi i z ledničky.

Reklama

Marketing, komunikace

KIA si pořídila nové logo. Má zásadní problém, lidé ho čtou jako KN. A také je to vidět ve vyhledávání.


9 226Likes1 217Retweets

IQ je z velké části pseudovědecký podvod, říká Nassim Nicholas Taleb. Zajímavé čtení.

Elon Musk byl v průzkumu mezi zaměstnanci Tesly označen za „nepřístupného tyrana“. Náhoda či omyl to jistě nebude, s koupí Twitteru můžeme sledovat řadu aktivit, které k úspěšným a dospělým šéfům rozhodně nepatří.

George Hotz bude 12 týdnů pracovat pro Twitter a zajímavé je to tím, že nikdy neměl Muska v oblibě. A také tím, že je to známý hacker. Ale třeba je to jen další snaha Muska o marketing a PR.

Facebook? Newsfeed se postupně stále mění. Stále těžší je docílit toho, aby se příspěvek s vloženým linkem ukázal aspoň někomu


Bezpečnost, soukromí, právo

Mastodon s kyberbezpečnostní komunitou byl … děravý.  Praktická ukázka toho, že když se někdo vydá do změn v rozsáhlém Open Source projektu, nemusí to dopadnout dobře.

Vyplňujete důvěrné finanční/daňové informace na webu k tomu určeném? Dostává je i Facebook. Protože stejně jako u nedávné aféry okolo nemocnic a lékařů i zde tvůrci nechávají umístěné šmírovací/sledovací prvky Facebooku.

Možná vám taky volali jedinci se zvláštně znějící češtinou nabízející investice či kryptoměny. Už nebudou. Policisté a prokurátoři z deseti evropských zemí provedli na začátku listopadu razie v call centrech v Albánii, Gruzii, Severní Makedonii a Ukrajině.

Chrání analytické údaje v App Store (dostupné vývojářům) soukromí uživatelů? Nevypadá to

iSpoof, služba pro skrývaní telefonních čísel, zlikvidována, zadrženo 146 lidí, včetně šéfa této aktivity. Na poskytování služby skrývající/maskující volajícího si postavili podnikání, včetně možnosti vydávat se za kohokoliv. 

Dvojice z Estonska připravila oběti o 575 milionů dolarů skrz kryptopodvody s pomocí investic do kryptotěžební služby HashFlare a falešné virtuální banky Polybius.

Na prodej je 487 milionů telefonních čísel uživatelů WhatsApp. Najdete tam i telefonní čísla českých uživatelů – 1 375 988 čísel. WhatsApp má přes dvě miliardy měsíční aktivních uživatelů. 

Weby s obrázky a videi zneužívaných dětí profitují skrz kryptosměnárny. Obraty mají v desítkách i stovkách tisíc eur a cítí se nevysledovatelní. 

Discord dostal pokutu 800 tisíc eur za porušování GDPR  a podle regulátora (francouzský CNIL) vše napravil.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama