Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října

Klesá prodej chytrých telefonů a 👍 už není cool #TYDEN 24. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Rostoucí negativita a emotivnost titulků ve zpravodajských médiích. The Wire a Meta v líté bitvě. Meta musí prodat Giphy. The Sims 4 zdarma. Neuvěřitelná kolekce multimédií z devadesátek. WeChat jako nástroj dezinformací. Špatný den pro Turris.

Reklama

Těžko říct, kam zařadit, ale nervové buňky v misce se mohou naučit hrát Pong. Pokud jste to sami nedávali, tak je to rozhodně špatná zpráva.

Pokud Elon Musk koupí Twitter, plánuje snížit počet zaměstnanců o téměř 75 %. Plyne z toho, že pokud Musk koupí Twitter, tak je to konec Twitteru.

Ne, tohle rozhodně není dobré. Rostoucí negativita a emotivnost titulků ve zpravodajských médiích. A není to jen problém CNN Prima News, které se proměnilo v záplavu špatných zpráv o konci světa. 


Telegraficky

Ardour 7.0 je venku ■ Wine 7.19 je venku ■ Alphawave koupili Banias Labs ■ BNP Paribas kupuje Kantox ■ OpenBSD Minimalist DesktopŽivé počítadlo ztrát Uberu ■ Cat9Elevator Saga ■ Instacart odkládá IPO ■ Molasses ■ Ubuntu 22.10 je venku ■ Do FB Groups míří Reels ■ noclip


The Wire a Meta v líté bitvě.

První jmenovaní vypustili zásadní obvinění Meta ohledně aktivit v Indii, na to Meta zareagovala tvrzením o nesmyslech. Pak si dali ještě pár koleček a začalo to být velmi nepřehledné.

The Wire nakonec v půlce týdne stáhlo čtyři investigativní články o Meta. V prohlášení na webu stojí, že chystají interní kontrolu.


Internet, webdesign

Sázka na exklusivitu u podcastů se ve Spotify nepovedla. Nalákaní ztratili značnou část posluchačů. Pro některé podcastové společnosti požadavek na exklusivitu pak vedl neobnovení smluv. Zajímavé čtení.

Facebook ve Velké Británii prohrál odvolání a musí prodat Giphy. Zdroj animovaných GIFů koupil v roce 2020 a vyvolalo to bouři nevole. 

Ztratili jste něco z osmdesátek, devadesátek či počátku století? Discmaster vám to (možná) najde. Dost neuvěřitelná kolekce desítky let starých, většinou už ztracených, dat z disket, CD a dalších zdrojů. 

Poslední aktualizace algoritmu Google tvrdě zasáhla velké novinové vydavatele. Ladbible spadlo o 52 procent, Mail Online o 37 procent. 

Netflix posílil o 2,41 milionů předplatitelů a vyrazí do boje proti sdílení hesel. Původní předpoklad růstu byl 1 milion. 

YouTube Premium zdražuje, rodinný tarif bude nově za 22,99 dolarů měsíčně. 

Sněmovna schválila novelu s licenčními poplatky pro média. Google hrozí, že omezí vyhledávání a nelze se divit. Návštěvnost z Google je pro média zásadní a má největší podíl. A také přímou úměru k příjmům. Je jejich volba, zda chtějí být ve vyhledávání či Zprávách Google. Absurdní záležitost.


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 

Týden v kostce – Newsletter věnující se Legu je dost zajímavý nápad a rozhodně stojí za prozkoumání.

Čtení na víkend od Jana Kubity, redaktora HN. Jak on sám říká, co se tento týden vyplatilo číst a sledovat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama