Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě?   #TYDEN  31. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října

Prodej Twitteru ovládl média. Jak opustit umírající sociální sítě? #TYDEN 31. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Elon Musk koupil Twitter. Je to tak 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Alex Jones musí platit. Shutterstock se spojil s OpenAI. Web3 je spiknutí rizikového kapitálu. Twitter přichází o nejvíce aktivní uživatele. Nová verze Memtest86+. Adidas se rozloučil s Kanye West.

Reklama

Telegraficky

CSS Dig ■ PHP 8 je venkuInfrequentsonicgraphviz v7 ■ Python 3.11.0 je venku ■ Tor Browser 11.5.5 je venku ■ Argo.ai to zabaliloText Grab OCR ■ AltTab pro Mac ■ KeywordsPeopleUse


Internet, webdesign

Známý konspirátor Alex Jones musí zaplatit miliardové odškodné obětem masové střelby v Sandy Hooks, o které v InfoWars tvrdil, že jde o zinscenovanou událost.

Kdo sakra je Albertina Geller, je otázka na Insideru. Má profil například na Quora, plný článků. Řeč je o ní v článku ukazujícím, jak firmy začínají používat fotky „zaměstnanců“ generované AI. Samotná Albertina Geller zjevně tvoří také články, ale i ty jsou generované AI. 

Shutterstock se spojil s OpenAI a bude prodávat AI výtvory a odměňovat (původní) autory. Jak to celé bude (či nebude) fungovat, prozatím moc jasné není a ještě nás čeká dlouhá cesta, než se dořeší otazníky okolo autorství a práva týkajícího se výtvorů AI. Obzvlášť proto, že všehny ty AI se musel „někde“ něco naučit. A tam je mnoho otazníků.

Web3 je spiknutí rizikového kapitálu. To je to, co se ve skutečnosti děje. 

Instagram mírně redesignoval svoji webovou podobu. Nově má pravý sloupec s menu, které bylo původně umístěno nahoře. Žádná další změna se nekoná, nové funkce také ne.

Instagram mírně redesignoval svoji webovou podobu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Instagram mírně redesignoval svoji webovou podobu.

Cory Doctorow o tom, jak opustit umírající sociální sítě, ale také o tom, jak zůstáváním podporujeme diktátory, kteří je vlastní. 🔀 Paralela s reálným světem samozřejmě není čistě náhodná. 

Palmer Luckey, zakladatel Oculusu, označuje metavesmír od Facebooku za drahý vášnivý projekt Marka Zuckerberga, který nikdo nepovažuje za hodnotný. Chtěl by, aby metavesmír/metaverusm existoval, ale cestu Facebooku nepovažuje za dobrou.


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama