Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna

Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

16. 1. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Fotky Putina s „lidem“. Dotykový MacBook? Steam má nový rekord. Alex Jones říká, že kalkulačka je nástroj globalistů pro zotročení lidí. ChatGPT slouží i k tvorbě malware. Guardian napaden ransomware. Twitter zařízl alternativní klienty. Parler propouští

Reklama

Marketing, komunikace

Meta ruší možnost cílit na mladé podle pohlaví a možná s tím bude ještě hodně legrace. Na Facebooku asi ne, tam už žádná mládež není, ale na Instagramu přeci jenom ano. Na mladé bude možné cílit jenom věkem a místem (lokací).

Elon Musk je, podle Guinessovy knihy rekordů, rekordmanem. Překonal světový rekord v největší ztrátě osobního jmění v historii. 

Alex Jones tvrdí, že vynález kalkulačky byl navržen k „zotročení“ lidí a zní to jako dost výborná konspirační teorie, které tisíce „těch, co bez kalkulačky nesečtou ani 1+1” budou věřit.

Tvůrci YouTube jsou rozhořčení nad politikou pro nadávání. A nutno dodat, že pravidla platná od listopadu jsou opravdu zábavná 


Bezpečnost, soukromí, právo

Účet Slacku na GitHubu hacknut prostřednictvím ukradeného tokenu API zaměstnance

Youtuber Logan Paul se omlouvá za krach kryptohry. Fanoušci, jak jinak, přišli o peníze. Někdy před rokem začal fanoušky přesvědčovat k nákupu kryptopředmětů (NFT) a sliboval „zábavu, co vydělá peníze”. Paul navíc tvrdí, že do toho investoval zhruba milion dolarů a projekt měl „masivní“ tým. Vypadá to, že se vybraly miliony dolarů. Prozatím to ale vypadá jen na typický výsledek. Podvod.

ChatGPT slouží script kiddies k tvorbě malware. Detaily v OPWNAI : CYBERCRIMINALS STARTING TO USE CHATGPT 

Americký Nejvyšší soud svolil k tomu, že Meta (WhatsApp) může žalovat tvůrce spyware Pegasus, tedy izraelskou společnost NS Group. 

Soud v USA rozhodl, že některé hodinky Apple Watch porušují jeden z pěti patentů společnosti Masimo na pulzní oxymetry, které se týkají používání světelných senzorů k měření hladiny kyslíku v krvi. První kolo Masimo vs. Apple tak prohrává Apple.

Guardian napaden ransomware, nejspíš unikla osobní data zaměstnanců ve Velké Británii. K napadení došlo v prosinci, společnost to ale zaměstnancům sdělila až nyní. K útoku nejspíš došlo klasicky přes phishing, ale nikoliv cílený přímo na Guardian jako takový. Údajů o předplatitelích a čtenářích jsou prý v bezpečí.

Nejspíš byla napadena i Royal Mail a zákazníky varuje, aby neposílali mezinárodní zásilky, byť tedy pikantní prozatím je, že se neví zda to prostě není jen selhání techniky.

Německý antimonopolní úřad chce donutit společnost Google, aby uživatelům poskytla silnější kontrolu nad způsobem sdílení jejich údajů s dceřinými společnostmi, jako je YouTube. 

Městský soud v Praze pravomocně uložil pokutu 50 tisíc korun za opakované šíření lživých příspěvků na Facebooku o místopředsedkyni sněmovny Olze Richterové. Podle soudu vyvolávaly zášť, nenávist a mohly být potenciálně fyzicky nebezpečné.

Meta žaluje britskou Voyager Labs. Využitím 38 tisíc fake účtů shromáždila údaje o 600 tisících uživatelů Facebooku, ale také Instagramu, Twitteru, YouTube, Linkedin a Telegramu. Data pak prodával všem, kdo chtěli šmírovat. 

Vládní organizace za 15 000 dolarů během několika minut prolomila hesla tisíců uživatelů federální agentury.  Dost hodně i proto, že politika pro hesla umožňovala hesla jako „Password1234“. Jak by asi něco takového dopadlo v Česku?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama