Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna

Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

16. 1. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Fotky Putina s „lidem“. Dotykový MacBook? Steam má nový rekord. Alex Jones říká, že kalkulačka je nástroj globalistů pro zotročení lidí. ChatGPT slouží i k tvorbě malware. Guardian napaden ransomware. Twitter zařízl alternativní klienty. Parler propouští

Reklama

Hardware

Ovládání tlačítky a knoflíky je v autě bezpečnější než dotykové obrazovky. Což moc nepřekvapí, tlačítka jsou třírozměrná, mají textury, hrany. A není tedy nutné se jim tolik věnovat jako když se snažíte něco „stisknout“ na dotykové obrazovce.

Je tu. Raspberry Pi Camera Module 3 ve čtyřech podobách od 25 dolarů. Připojitelná k čemukoliv, co má konektor CSI.

IDC: celosvětový prodej použitých a repasovaných telefonů vzrostl v roce 2022 meziročně o 11,5 %  na 282 milionů kusů 

Mark Gurman (Bloomberg) uvádí, že společnost Apple možná změní léta trvající rozhodnutí a do MacBooků Pro přidá dotykové displeje 

Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál

Dobrá zpráva, s koncem Stadia od Google ovladač dostane aktualizaci, která ho umožní použít přes Bluetooth, pro cokoliv budete chtít.

Nabíječka NATEC 2,1A 2× USB je životu nebezpečná, probíjí. Uvedena je stále na řadě e-shopů, o kterých jste nejspíš v životě neslyšeli. Nutno dodat, že nabíječka s cenou od 35 Kč je podezřelá už jenom cenou.


Software

10. ledna Google ukončí podporu Chrome na Windows 7. 8 a 8.1 s verzí 109 coby poslední.  Což, mimochodem, jsou i Microsoftem již nepodporované verze Windows a nikdo by je neměl používat.

GPTzero umožňuje detekovat, zda nějaký text vytvořila AI. 🔀

Microsoft se chystá doplnit ChatGPT do Bingu, ale také do Office či E-mailu. Více než logický krok, který budou následovat i další. ChatGPT umožní automatizovat řadu věcí, včetně například odpovědí na e-maily.

V pondělí mělo narozeniny iTunes. 22 let. Jeden z nejhorších software, které kdy Apple vypustilo do světa, zejména v podobě pro Windows.

OpenAi spouští pilot ChatGPT professional, premiové (placené) verze, ale moc nejásejte, můžete se prozatím zařadit na čekací listinu. 

Microsoft má nový OneDrive. Za 100 GB dat zaplatíte 1,99 dolarů měsíčně.  Microsoft 365 Basic, jak se služba jmenuje, nabídne ještě nějaké další drobné vychytávka navíc. Některé navíc chystá později.

Můžete věřit ChatGPT? Na řadě případů víme, že je to problematické. Pět ukázek, jaké hlouposti doporučuje pro lokální SEO, je ale povedených. 

Po zjištění, že CNET používá umělou inteligenci k psaní článků, přiznali test a AI psané texty označují.  Celkem AI „napsala“ zhruba 75 článků (příklad, nově i uvedením, že jde o AI) a CNET zdůrazňuje, že jde o „asistenci AI“, článek tak jako tak zpracovává editor.

Pořídili si konverzační AI, aby si měli s kým povídat. A ona teď sexuálně haraší.  Řeč je o aplikaci Replika a je to dost zajímavé čtené. Tvůrci umožnili (v placené podobě), aby Replika byla i poněkud erotická společnice a vypadá to, že se to poněkud vymklo. 


Mobilní aplikace

App Store a Play Store zaplavují pochybné „ChatGPT“ aplikace  snažící se vydělat na vlně zájmu. Nabízejí „pro“ verzi či více možných odpovědí. Samotné ChatGPT je stále volně dostupné zdarma a „pro“ ani „placenou“ podobu nemá. 

App Store a Play Store zaplavují pochybné “ChatGPT” aplikace
i Zdroj: PCTuning.cz
App Store a Play Store zaplavují pochybné “ChatGPT” aplikace

Od roku 2008 Apple autorům aplikací vyplatilo 320 miliard dolarů. Přímo od Apple najdete v Apple celebrates a groundbreaking year in entertainment a padlo tam i další číslo. 900 milionů předplatitelů. 


Hry

Steam má nový rekord, 10 milionů současně hrajících hráčů o víkendu, přihlášených přes 32 milionů. 

Aktuální generace PlayStation 5 kroutí třetí rok na trhu a fanoušci jsou nedočkaví. Ptají se, kdy vyjde PlayStation 6.  Již dříve uniklý dokument se vrací na scénu a znovu potvrzuje, že PS6 dorazí nejdříve v roce 2027.

Zadara u Epiců? Divine Knockout, First Class Trouble a Gamedec - Definitive Edition.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama