Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna

Můžete věřit ChatGPT? AI píše články pro CNET #TYDEN 17. ledna | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

16. 1. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Fotky Putina s „lidem“. Dotykový MacBook? Steam má nový rekord. Alex Jones říká, že kalkulačka je nástroj globalistů pro zotročení lidí. ChatGPT slouží i k tvorbě malware. Guardian napaden ransomware. Twitter zařízl alternativní klienty. Parler propouští

Reklama

Sociální sítě

Počet aktivních uživatelů na Mastodonu klesl z vrcholu přes 2,5 milionu na začátku prosince 2022 na přibližně 1,8 milionu v prvním týdnu ledna 2023. 

Pořídit si přes Twitter dětskou pornografií? Podle NBC News je to stále snadné. Musk přitom 20. listopadu tvrdil, že je prioritou číslo jedna s tím zatočit a neopomněl kritizovat předchozí vedení za to, jak málo toho dělalo. 

Instagram chystá změnu – Odstraní záložku pro Obchod a doprostřed vrátí „+“ pro vytváření příspěvků. Vypadá to, že konečně někdo zodpovědný za UI/UX Instagram aplikace dostal rozum, ale trvalo to hodně dlouho.

Nefunguje vám osobní Facebook a máte ho přepnutý na „účet profesionála“? Přepněte zpět na normální účet, mají to rozbitý. Hází to pětistovky, nejde zobrazit timeline osobního čtu, nejdou vkládat příspěvky. Užitečné čtení v Jak zjistím, jestli má Facebook výpadek? A nejenom Facebook, jakýkoli web.

Twitter začal na iOSu vynucovat algoritmickou timeline. Pokud chcete vidět chronologickou, je nutné pokaždé ručně přepnout.

Vynucovaná algoritmická timeline dorazila už i na webovou podobu Twitteru. 

Vynucovaná algoritmická timeline
i Zdroj: PCTuning.cz
Vynucovaná algoritmická timeline

Dopad vynucování algoritmického newsfeedu na Twitteru? Vidíte dezinformační zvěrstva a účty, které už dávno měly mít ban 

Pátek přinesl nefunkční Tweetbot a pár dalších klientů pro Twitter. Jiné fungují. Což přineslo i paniku, ti co používají Tweetbot byli přinuceni se podívat na „ofišl” klienta 

Vytvořili na TikToku účet a jen prohlíželi videa, bez interakcí. Po 75 minutách začal chrlit nacistický obsah, Donalda Trumpa a krajní pravici. 

Medium má vlastní Mastodon, pokud byste chtěli > me.dm/explore


Startupy a ekonomika

Nový Kalifornský zákon vyžadující transparentnost uvádění platů má velmi zajímavý dopad. V inzerátech firmy uvádějí plat „od 90 tisíc do 900 tisíc dolarů”. Můžeme se v Česku začít těšit na totéž.

CoinDesk předpovídá problémy a témata, která se v příštích 12 měsících mohou dostat do centra pozornosti u kryptoměn. 

Potěšující nebo alarmující? Binance přiznává, že její Stablecoin nebyl příliš stabilní, ale nyní je super stabilní a navíc je trápí pokračující vlna výběrů a obtíže přesvědčit zákazníky, aby tak trochu nepanikařili.

v roce 2022 investoři investovali do generativních společností s umělou inteligencí přes 1,37 miliardy dolarů v 78 případech. 

Mojo Vision (březnu 2022 předvedla funkční prototyp kontaktních čoček pro rozšířenou realitu) mění zaměření a propouští 75 % zaměstnanců. Nově se věnuje technologii displejů mikro-LED.

Zakladatel společnosti Rackspace říká, že společnost míří ke konci a vlastně by tam i jeden náznak byl. NRichard Yoo upozorňuje na pokračující čtvrletní ztrátovost, pád akcií o osmdesát procent a výměny ve vedení. Někteří s ním ale nesouhlasí. Zajímavé čtení.

Microsoft zvažuje investici 10 miliard dolarů do Open AI, vlastníka a tvůrce ChatGPT. Není sám a spolu s dalšími investory by tak Open AI postoupilo na ohodnocení ve výši 29 miliard dolarů. 

Microsoft koupil Fungible. Cena neuvedena. Užitečná posila pro datová centra.

Mateřská společnost Parleru propustila v posledních týdnech asi 75 % zaměstnanců a většinu svých vedoucích pracovníků, takže sociální aplikace má ~20 zaměstnanců. Ta válka Trumpa proti sociálním médiím se nějak nedaří.

Slack zákazníky společnosti Salesforce nijak extra nepřitahuje


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky” se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky a Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama