Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele
i Zdroj: Copiot AI
Novinka Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele

Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

76

Od uvedení je napájení RTX 4090 zdrojem obveselení konkurence a plíživou hrozbou pro majitele nabušených karet. A jak se zdá, nakonec se každá 4090 uškvaří.

Reklama

To je samozřejmě trochu nadsazené, ale opravárenská firma NorthridgeFix zveřejnila na svém YT kanále video k věci. Je zmíněno, že dostávají každý den k opravě karty RTX 4090 s roztaveným konektorem či redukce třetích stran a za poslední měsíc jich bylo kolem dvou set. Po prvních případech roztavení Nvidia nejdříve obvinila uživatele z nesprávného zapojení, což se ukázalo býti částečně pravdou. Jiní si opatřili například adaptéry CableMod, druzí zase zkoušeli kabely neohýbat. Jenže i ty adaptéry CableMod byly firmou svolány na revizi, neboť i tak se mohly při užívání uvolnit a roztavit. Mnozí však poukazovali spíše na chybu v samotném návrhu napájecího konektoru.

NorthridgeFix ohledně CableMod míní, že je to dobrý produkt, jenže postavený na špatných základech. A to je také pravda. Řada z konektorů v krabici je dílem redukce, ale problémy přetrvávají i bez ní. 

GeForce nicméně loni začaly využívat novou upravenou revizi konektoru 12V–2x6 se zkrácenými signálními piny. Jednotliví výrobci přišli i s několika dalšími řešeními. Například MSI má napájecí konektor dvoubarevný (žlutá a černá) a při správném zapojení není žlutá vidět. Seasonic doporučoval ohýbat kabely pomocí fénu (!). A Asus raději udělal RTX 4090 úplně bez kabelů a krmí se skrz napájecí slot na desce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama