Pimax 4K + ovladač Nolo – virtuální realita za 13 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Pimax 4K + ovladač Nolo – virtuální realita za 13 tisíc

Pimax 4K + ovladač Nolo – virtuální realita za 13 tisíc | Kapitola 5

Jan Schrenk

Jan Schrenk

3. 1. 2019 03:00 33

Seznam kapitol

1. Na počátku byl Messerschmitt 2. Jak vypadá? 3. Ergonomie a obraz 4. Tragický software a ještě horší podpora 5. Start 6. Resumé

Virtuální realitě stojí v dnešní době v cestě stále mnoho překážek. Technologické, ergonomické i finanční. Jak si vede relativně levný, ale přesto plnohodnotný headset v porovnání s těmi nejlepšími? A má VR v dnešní době větší smysl, než jen vaše chlubítko pro návštěvy?

Reklama

Start

Jako testovací prostředí jsem si zvolil letadla (IL-2 Šturmovik BOX) a auta (Assetto Corsa + Project Cars 2). Důvodem byla nejen láska k autům a letadlům, ale i fakt, že ve svém koutě nemám tolik prostoru, abych si užil třeba Fallouta nebo Dooma. Praktickou využitelnost v podobných aplikacích můžete očekávat v samostatném povídání v pokračujícím článku na toto téma. Na tomto místě zmíním jen to, že pomineme-li všechny (VŠECHNY) výše uvedené výtky, první pocit je VYNIKAJÍCÍ.

Jen moment, potřeboval bych se vystředit trošku doprava a nahoru, sedím nakřivo. Aha, tak zase nic nic.

Pimax 4K + ovladač Nolo – virtuální realita za 13 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Restart

Kalibrací strávíte strašně moc času. Pokud vás netrápí 6DOF snímání a vystačíte si s běžným otáčením hlavy, pak jste v pohodě, to funguje perfektně. Jenže neustále, občas i několikrát za večer řešit Nolo, to je i na mou relativně klidnou duši tak nějak příliš silné kafe. Pokud restartujete počítač, tak se připravte na další martyrium. Pimax se mi občas chytil na druhý, občas na třetí pokus. Občas pár minut nenabíhal, aby se pak (po střídavém odpojování USB a HDMI) uráčil někdy chytnout. A pak pracoval naprosto spolehlivě až do dalšího restartu (nebo i jen uspání) PC. Řeknete si: „Použij jiné drivery.“ Ano, to by bylo krásné, ale o softwarové (a nejen softwarové) podpoře už jste četli výše.

Pimax 4K + ovladač Nolo – virtuální realita za 13 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama