ThinkPad W700ds - profesionál se dvěma displeji
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek ThinkPad W700ds - profesionál se dvěma displeji

ThinkPad W700ds - profesionál se dvěma displeji | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

1. 5. 2009 00:00 16

Seznam kapitol

1. Lenovo ThinkPad W700ds - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

V pravidelných recenzích notebooků se zaměřujeme většinou na stroje, které jsou vhodné pro běžné uživatele. Dnes se však podíváme na něco extrémního. Jde o Lenovo ThinkPad W700ds, který nedávno proběhl internetem jako notebook s dvěmi displeji. To však zdaleka není jediná přednost tohoto stroje.

Reklama

Design

ThinkPad W700ds - profesionál se dvěma displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

ThinkPad W700ds je další z notebooků od Lenova, který byl navržen primárně s ohledy na použitelnost, kdy se příliš na design nehledělo. I W700ds je proto typický hranatý notebook, který kromě opravdu netradičních dvou displejů ničím příliš nezaujme. Na druhou stranu to vůbec nevadí, styl není účelem notebooků Lenovo (tím je praktičnost).

Materiály/provedení

Z materiálů mám smíšené pocity. Čekal bych, že od notebooku, jehož cena začíná na sto tisících, mohu automaticky čekat hořčíkové zpracování. Jenže šasi hořčíkové není. Je celé plastové, jen víko je zpevněné. To jsem osobně vůbec nečekal, na druhou stranu to má i své opodstatnění. Tento počítač o hmotnosti téměř šest kilogramů včetně zdroje bude asi jen málokdo tahat po batohu, hodí se jen pro přepravu autem. A pro naložení a vyložení z auta jaksi zpevněnou konstrukci nepotřebujete.

Naopak dílenskému zpracování není moc co vytknout. Všechny spoje jsou provedené precizně, hrany jsou zabroušené a nenašel jsem nic, co by mi vyloženě vadilo.

Kloub u LCD

ThinkPad W700ds - profesionál se dvěma displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

LCD panel (panely) jsou klasicky umístěné na dvou pantech. Kvůli vysoké hmotnosti obou displejů jsou panty hodně tuhé, takže se připravte, že pro manipulaci s víkem budete potřebovat obě ruce. Kvůli hmotnosti jsem měl také obavy, jak budou panely držet. Nakonec jsem byl příjemně potěšen, při práci nebyl problém s panelem v žádné poloze.

Vysoká hmotnost však byla důvodem, proč Lenovo při zaklapnutí víka sáhlo po klasických západkách místo moderních magnetů.

Rozměry

Již jsem to několikrát nakousnul, takže teď tedy naplno. Lenovo W700ds je velký 17" profesionální notebook, který není určen na denní nošení. Jeho rozměry jsou totiž obrovské a za vše hovoří už jen hmotnost, která je bez pár gramů pět kilogramů a zdroj má další necelé kilo. Nošení tohoto mazlíčka proto není procházka růžovým sadem a hodí se spíše pro převoz autem.

Víko


-pro zvětšení klikněte-

Na víku najdete ve spodní části loga Lenovo a ThinkPad.

Spodní kryt


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu je nejdůležitější konektor pro dokovací stanici. Dále tu jsou různé nálepky výrobce, OEM štítek od Windows Vista či spousta otvorů pro zlepšení cirkulace vzduchu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama