TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu

TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu | Kapitola 5

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

7. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Vše ke koupi Twitteru Elonem Muskem 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Meta Myths. Web3 vůbec není web. Tumblr umožní nahotu. Do Česka míří SkyShowtime. Vše ke koupi Twitteru Elonu Muskem. Hromadná žaloba na GitHub Copilot. RIP Z-Library?

Reklama

Sociální sítě

Může Mastodon nahradit Twitter? Čím ho nahradit? A jak mít chronologický feed na Twitteru? Podcast kde se dozvíte hodně věcí nejen posloucháním, ale tak v odkazech přidaných do doprovodného článku. 

Elon Musk sdílí děsivou konspirační teorii o útoku na Paula Pelosiho v reakci na Hillary Clintonovou. Uvážíte-li, že se Musk stal neomezeným šéfem a vlastníkem Twitteru, tak tohle jako ukázka jeho kvalit a dospělosti perfektně stačí.  Tweet vydržel několik hodin, poté ho Musk smazal.

Elon Musk sdílí děsivou konspirační teorii
i Zdroj: PCTuning.cz
Elon Musk sdílí děsivou konspirační teorii

Podivný výpadek Instagramu v posledním dni října přinesl záplavu zablokovaných účtů.  Dobré na tom alespoň je, že Meta zareagovala a rychle potvrdila, že je to na straně Instagramu.

Meta ve Velké Británii propustí editory pro Facebook News a nahradí je AI. Což už z minulosti víme, že nefunguje. Ale AI je prostě levnější než patnáct novinářů. A také to, že Meta už média a noviny nezajímají a potlačuje je. A TechCrunch uvádí, že moderátory zruší Meta celosvětově.

Substack oznámil Substack Chat a označuje to za „privátní sociální síť“. Skutečnost je ta, že je chatování v aplikaci a ještě navíc pouze pro iOS. Na Android a web dorazí později.

Mastodon o 230 tisíc uživatelů vyrostl po koupi Twitteru Muskem. Má tak 655 tisíc (aktivních) uživatelů.

BlueSky Social se spustí „brzy“. Nová sociální sít, samozřejmě. Stojí za ní Jack Dorsey, ex-Twitter zakladatel a šéf. 


Startupy a ekonomika

Meta Reality Labs bude stát tolik, co stál vesmírný program Apollo nebo asi 10 projektů Manhattan. A to jenom proto, že Zuckerberg se stal metavesmírem a VR posedlý, a přitom Meta není schopna dodat, nic co by bylo přijatelné. Užitečné doplněnjí je i v tomto tweetu – výše investic po kvartálech od Q3 2021. Celkem přes 66 miliard dolarů. Ano miliard. Rok a čtvrt.

Amazon propouští v Amp, aplikaci spuštěnou tento rok, co měla přinést „nové pojetí rádia“. Jde zhruba o 150 lidí, polovinu stavu.

Opendoor propustil zhruba 500 lidí, 18 % stavu. Oznámení v A message from our CEO and Co-Founder, Eric Wu

Lyft plánuje propustit 13 % ze svých 4 000 zaměstnanců poté, co v červenci propustil 60 lidí, tedy necelá 2 % pracovní síly.

Stripe propouští zhruba 14 % stavu.


E-knihy

Americké úřady prý zabavily doménová jména Z-Library, úložiště se záplavou e-knih, byť samotná Z-Library uvádí, že jde jenom o problémy s DNS. 


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky” se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama