TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu

TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

7. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Vše ke koupi Twitteru Elonem Muskem 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Meta Myths. Web3 vůbec není web. Tumblr umožní nahotu. Do Česka míří SkyShowtime. Vše ke koupi Twitteru Elonu Muskem. Hromadná žaloba na GitHub Copilot. RIP Z-Library?

Reklama

Marketing, komunikace

„Deepfake“ celebrit se objevují v reklamě, bez souhlasu dotčených. Tom Cruise, Elon Musk, Leonardo DiCaprio. 🔀 Kvalita nic moc (příklad a příklad) ale je to jen otázka času, kdy to bude k nerozeznání. A jak je to z pohledu zákonů?

Facebook oznámil globální dostupnost „profesionálního režimu“ profilů pro tvůrce. Zjistit, zda si ho můžete zapnout, je možné v Facebook Pages and professional mode for profiles. Je možné ho i vypnout, takže můžete zkoumat. 

Johnny Machette opouští katz83 a míří na volnou nohu.

Na Twitteru je čerstvě Národní park České Švýcarsko, @npcs_cz.


Bezpečnost, soukromí, právo

Očekávaná oprava dvojice chyb, původně označených jako kritické, v OPenSSL je venku. A platí, že není radno podceňovat a nutno záplatovat. Byť se ukázalo, že původně kritické chyby nejsou kritické všude.

Dropbox oznámil, že se útočníkům podařilo získat přístup k 130 GitHub repository s využitím úspěšného phishingu na zaměstnance. 

Kryptosměnárna Deribit hacknuta. Útočníci si odnesli 28 milionů dolarů 

TikTok potvrdil, že jeho lidé v Číně mají přístup k datům uživatelů v EU či Velké Británii. Nic překvapujícího, jinak to být ani nemůže. 

Tváří se jako spolek a zisk za připojení k internetu nedaní. Soud to zatrhl. Pro PilsFree rozhodně ne dobrá zpráva.

AstraZeneca nechala více jak rok dostupné přihlašovací údaje pro přístup k datům pacientů. Ve vyjádření ujišťuje, že ochrana osobních dat je extrémně důležitá a že jde o „uživatelskou chybu“. 

Ukradl vám Raccoon Infostealer informace? Můžete to zkusit zjistit na raccoon.ic3.gov. Autor malware původem z Ukrajiny v Nizozemí čeká na vydání do USA. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama