TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu

TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

7. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Vše ke koupi Twitteru Elonem Muskem 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Meta Myths. Web3 vůbec není web. Tumblr umožní nahotu. Do Česka míří SkyShowtime. Vše ke koupi Twitteru Elonu Muskem. Hromadná žaloba na GitHub Copilot. RIP Z-Library?

Reklama

Hardware

Sony prodalo přes 25 milionů PS5 a letos se očekává dalších 18 milionů. Klesá prodej software, kde 63 % je prodáno v čistě digitální podobě.

Vydává vaše Lenovo kvílivé zvuky? Nezoufejte, je to „vlastnost“ a ne „vada“. Prostě tam kvílí cívky. „Coil whine“. Řešení? Lenovo doporučuje abyste počítač dali do pouzdra izolujícího zvuk. Nebo si pořídili sluchátka. Jako vážně.

PlayStation VR2 dorazí na trh 22. února 2023 a budou stát 550 dolarů (v USA). Detaily i v PlayStation VR2 launches in February at $549.99

Amazon oznámil postupnou aktualizaci svých chytrých reproduktorů na podporu Metter. V prosinci dorazí Matter přes Wi-Fi na 17 Amazon Echo modelů. Prozatím ale pouze podporováno na Androidu.

Váš příští počítač s Windows možná bude levný. „Platit“ budete sledováním reklamy. Poněkud šílený nápad Microsoftu, pokud tedy lze věřit The Register.

Na klávesnici Keychron Q8 bude asi doba na naučení se dost dlouhá. Ergonomická a originální ale bezesporu je. A umí i spoustu vychytávek.

 Keychron Q8
i Zdroj: PCTuning.cz
Keychron Q8

Drony jsou nově nechtěné stejně jako ohňostroje. Ohrožují ptáky a navíc „kazí“ panorama.  Nevole dopadla na show v New York City, kde Candy Crush s pomocí 500 dronů slavilo deset let.


Software

Tak snad dnes konečně a opravdu končí Google Hangouts. Těžko vzpomenout, kdy naposledy jste je použili. Svět už ovládají zcela jiní hráči a Google má lépe použitelnou náhradu. Google Meet.

Je nový WordPress, 6.1 (z 6.0.3) a s ním i aktualizace množství šablon a pluginů. Na některých mých webech aktualizace WordPressu skončí s chybou, ale stačí reload a vše je funkční. Dorazila i nová Twenty Twenty-Three.

DALL-E má veřejnou betu API. Umožní využití v aplikacích. Detaily zde

Google plánuje masivní jazykový AI model podporující tisícovky světově používaných jazyků.

Hromadná žaloba na GitHub Copilot, který se opírá o bezprecedentní pirátství open-source softwaru. Protože umělá inteligence musí být spravedlivá a etická pro všechny. A ne založená na „vykradení“ zdrojových kódů nic netušících lidí.


Mobilní aplikace

Historie různorodých pokusů Google prorazit v messagingu. Aplikacemi i přejmenováváním  od Gizmodo je užitečný přehled. Google Talk, Wave, Hangouts, Allo, Duo, Hangouts Chat, Hangouts Meet, Rooms, Google Meet, Spaces, Chat. Důvod vzpomínky je o kousek výše, Hangouts teď už prý definitivně končí.

Apple a Parler znemožňují vidět komentáře se „slovem na N“ od Ye, dříve známého jako Kanye West. Parler k tomu dodal, že „Apple zakazuje tento obsah v iOS aplikaci. Podívejte se na něj na webu“. Paradoxem na tom je hlavně to, že Parler má být místo se svobodou projevu. Ale Apple je prostě silnější. Hrozba vyhození z App Store je příliš silná,

Síla Apple kde i "free spech" síť prostě není "free speech"
i Zdroj: PCTuning.cz
Síla Apple kde i "free spech" síť prostě není "free speech"

Hry

Cyan Worlds oznámili plný remake Riven, pokračování Mystu. Nejzajímavější na tom je, že půjde o kompletně 3D prostředí s volně přístupným světem.

V Epic Games je do 10.l istopadu povedený a zajímavý Filament a Rising Storm 2: Vietnam.

Recenze – God of War Ragnarök je fenomenální epos posouvající hranice. Po čtyřech letech se vrací bůh války Kratos a jeho syn Atreus, aby ukončili své putování severskou mytologií. Jde o stejnou pecku jako tehdy?

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama