Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října

Meta zfalšovala nohy ve vlastním VR a Elon se urazil #TYDEN 17. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

17. 10. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Delší čtení ke konci Instant Articles na Facebooku. GIFy jsou teď cringe. Apple Mapy umí MHD. WhatsApp rájem spammerů. Ústav pro studium internetových idiotů. Videohry poškozují životní prostředí

Reklama

S Elonem Muskem je stále veselo

Je to ještě šílenější. Elon Musk prý mluvil s Putinem před tweetem s návrhem na „řešení“ války proti Ukrajině, který najdete v minulém #TYDEN. A navrhoval tam zcela proruské řešení. Sám Elon hovor s Putinem popírá.

(ne)hovor Elona s Putinem a „fuck-off“ od UA velvyslance má zábavný vývoj. U Elona nikdy nevíte co je provokace a co je vážně, ale už když „fuck-off“ zazněl, tak jsem si tak trochu říkal, jestli se Elon „šprajcne“.

Takže Musk varuje, že už nemůže platit za Starlink na Ukrajině a chce aby to Pentagon začal platit. V ročním horizontu by mělo jít o až 400 milionů dolarů. Oproti tomu je zde vlákno z UA, které říká, že Starlinky jsou klasicky koupené, včetně plateb za provoz. Hodí se i starší SpaceX Starlink Terminals Sent to Ukraine Cost US Taxpayers $3M, Report Says


Telegraficky

SupademoLearn HTML ■ VirtualBox 7.0.0 je venku ■ Mythic Quest třetí řadaHistorie Mordoru, pardon, ÚTB ■ Obsidian 1.0 ■ iSTYLE otevřeli první Apple Premium Partner prodejnu v Česku (TZ) ■ Dwarf Fortress stále žijegotty

Internet, webdesign

Kandidát na státního tajemníka v Arizoně trvá na tom, že Google blokuje jeho webové stránky a ohání se „deep state“ spiknutím. Pokud by ale odstranil pokyn noindex, nofollow ze svých stránek, vše by se bývalo vyřešilo.

GIF je prý „cringe“ a mladí ho (už) nemají v oblibě. A prý ho nahrazuje video. Pro „video“ GIF se s tím dá souhlasit, pro malé věci to fungovat nebude. Ale což, podle The Atlantic je GIF na smrtelné posteli.

Brave umožní blokovat otravné vyskakovací formuláře cookie. Otázka je, jestli někdy EU dojde co způsobila, ale blokování cookie pekla zní jako vhodná alternativa.

Canva ohlásila překročení hranice 100 milionů měsíčních aktivních uživatelů.

Netflix s reklamou bude od 3. listopadu za 7 dolarů měsíčně. V Česku ale prozatím ne, takže neušetříte. Ale bude mít i víc omezení, pouze 720p/HD a některé filmy a seriály nebudou dostupné.

Starší, ale vhodné připomenout. Jak dlouho trvá, než Google začne fungovat pro SEO? Odpověď je nemilá, pět až šest měsíců. Bývalo to dva až tři.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama