TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu

TikTok naše data zpřístupňuje v Číně a Hangouts konečně končí #TYDEN 7. listopadu | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

7. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Vše ke koupi Twitteru Elonem Muskem 3. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 4. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 5. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Meta Myths. Web3 vůbec není web. Tumblr umožní nahotu. Do Česka míří SkyShowtime. Vše ke koupi Twitteru Elonu Muskem. Hromadná žaloba na GitHub Copilot. RIP Z-Library?

Reklama

Vše ke koupi Twitteru Elonem Muskem

Pěkně pohromadě, ať to případně můžete přeskočit, pokud už je toho na vás moc. A nekazí to čtení jednotlivých částí.

Elon Musk nařídil, že na infrastruktuře musí dojít k úspoře jedné miliardy dolarů. Tedy na severech, cloudech a dalších souvisejících aktivitách. Kolik v této oblasti Twitter utrácí, uvedeno není, ale denně spaluje 3 miliony dolarů do mínusu.

Musk zastavil práce na Twitter Notes Revue (newslettery), na konci roku skončí. Revue Twitter koupil na počátku roku 2021, ale služba se nijak extra nevyvíjí tak jako tak. Notes byla delší forma příspěvků, v zásadě články. Pozastavena je i práce na kryptopeněžence.

General Mills, Mondelez, Volkswagen, Audi či Pfizer se přidávají. Pozastavují reklamu na Twitteru.  Elon Musk tvrdí, že za odchodem inzerentů jsou „aktivistické skupiny” a on že nic v moderaci obsahu nezměnil a udělal vše aby aktivity uklidnil. Je to prosté, „je to kampaň”. Až tak, že v tweetu tvrdí, že (aktivisté) se pokoušejí zničit svobodu projevu v USA. Okolo tweetu je zábavná věc s infoboxem, který byl k tweetu přidán, aby později zmizel

Simon Stalenhag si přejmenoval Twitter, aby se zbavil „modré fajfky”, ověření účtu v reakci na to, co z ověřování dělá Elon Musk. 

Elon Musk prý zvažuje, že ověření účtu by bylo podmíněno zaplacením Twitter Blue, tedy měsíčním placením. Není to nový nápad, Twitter toto zvažoval už dříve. Jak se na to dívají uživatelé, je dost dobře vidět u Jasona Calanise. Platformer byl mimochodem nejspíš první, kdo s tím přišel. Viz Elon's first big move: pay to remain verified on Twitter a Twitter is planning to start charging $20 per month for verification

Budou lidé ochotni platit za modrou fajfku?
i Zdroj: PCTuning.cz
Budou lidé ochotni platit za modrou fajfku?

Na Twitteru je, podle některých zdrojů, 400 tisíc ověřených účtů. Vyřeší placení za ověření problémy Twitteru?  Pokud by začali platit všichni, tak je to 96 milionů dolarů ročně. Proti poslední roční ztrátě 221 milionů, předchozí roční 1,1 miliardy. A všichni navíc platit nezačnou, není k tomu důvod.

Elon Musk prohlásil, že nebudou obnovovat zablokované účty, dokud nevyřeší jasný proces, jak to dělat a nedělat. A to může trvat „ještě pár týdnů”. 

Twitter Blue (možná) bude stát 8 dolarů měsíčně a zahrne ověření účtu. Říká to Musk, takže „možná” je dost důležité. Co chvíli říká něco jiného.

Do stejného soudku patří původní „propustíme 75 %” lidí, pak že nikoliv, nově že tedy padesát procent.

Masivní propouštění v Twitteru je naplánované na pátek 4. listopadu a už kvůli tomu míří na Muska i žaloba.  Twitter má zhruba 7 500 zaměstnanců, jít má zhruba polovina. Porušil zákon, který vyžaduje aby takto velké propouštění bylo oznámeno alespoň 60 dní předem. Musk s tím ale má zkušenosti, totéž řešil v Tesle.

Propouštění na Twitteru se dotklo mnoha divizí, okolo 3 700 lidí.  Včetně oddělení inženýrství a strojového učení, týmů, které spravují moderování obsahu, a oddělení prodeje a reklamy. Detaily v Confusion and Frustration Reign as Elon Musk Cuts Half of Twitter’s Staff

„Celý tým pro lidská práva byl ze společnosti vyhozen,“ píše Shannon Raj Singh, doteď poradkyně pro lidská práva v Twitteru

„Zatímco zaměstnancům Twitteru byly zablokovány účty, jejich bývalý šéf – doslova – psal sračky”, komentuje situaci s Twitterem Protocol.

Mastodon získává (o tom ale později), Twitter uživatele ztrácí. Přes milion od koupě Muskem.  Přes 875 tisíc deaktivovaných jen od 27. října do 1. listopadu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama