Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 12. 2010 03:00 18

Seznam kapitol

1. Přemýšlejte u vybírání darů 2. Darujeme ve velkém 3. Kinect je lepší než BluRay 4. Tablety kam se podíváš
5. Hardware začíná být nepodstatný 6. Netbook pořád neurazí 7. Kupte si mechanického mazlíčka 8. Střílíme jedině ... molitanem!

Je velmi těžké vybírat dárky pro sebe, těžší pro rodinu a známé a úplně nejtěžší je doporučovat něco ostatním. Chápejte: Vám může připadat notebook s načančaným designovým krytem příšerný, ale vaší sestřičce či přítelkyni (a nebo třeba taťkovi) zase přijde krásný. Takže varování předem: Žádné doporučení není absolutní, natož pak moje.

Reklama

Velký problém je cena dárku. Pokud patří obdarovávaný spíš mezi ty bohaté, nemá smysl snažit se a šetřit na něco nákladného, stejně to neocení. Buďte spíše imaginativní a vybírejte v duchu „tohle by se mu mohlo opravdu hodit, ale nikdy by ho to nenapadlo“. Nepřehánějte to ale s evangelizací a nesnažte se kupříkladu dát jako dárek předplatné na internetovém úložišti někomu, kdo tento koncept nechápe a nebo se ho bojí. Takový dárek bude vnímán jako urážka. Ono obecně – je lepší dát spíš hardware než software, u nás se stále nenosí koncept ceny software a leckdo bude vnímat software jako „dar – nedar“. Originálka hry – dobře. Originálka Office – noooo… dobře. Osmigigový flashdisk v podobě nějaké chlupaté bizarnosti? Úchvatné! 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě, existují výjimky, ale není nad to dát dobrý dárek tomu, kdo ho vážně využije. U známých, kteří často v létě pajdají z hospody lesem na jejich chatku, jsem zabodoval s ďábelsky svítící LED baterkou od Fénixů. Mimo snížení rizik úrazů při pochodu nočním terrainem její prudké světlo zastrašuje psy po celé vesnici a má tedy i obranný účinek (myslím, že od té doby oni psi věří na existenci UFO). 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Nezapomínejte ani na to, že nemusíte dávat dárky jednotlivci, ale můžete dát pěkný dárek celé rodině včetně sama sebe, aniž by to vypadalo nějak přehnaně křiklavě. Vánoce jsou jednou z výborných příležitostí, kdy můžete koupit „dárek pro celou rodinu“ a vrazit do něj dost peněz, aniž by to někoho uráželo. Naopak, pokud dobře vyberete, budou mít všichni radost a dlouhou dobu na onen dar budou vzpomínat! Výbornou volbou je „nějaká rozumná televize“, přičemž NEMYSLÍM 3D televizi.

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

3D televize jsou stále nesmysl, mají daleko k praktické použitelnosti a prodeje o tom koneckonců svědčí. Zatím musíte používat brýle, ve 2D nefungují nic moc (povětšinou jde o „nic moc“ TN panely a i těch pár 3D plazem, které jsem viděl, mělo podezřele mnoho šumu v obraze), jsou drahé a mimo 3D her pro ně není ani moc obsahu. Takže nechme konstruktéry, ať se vrátí k rýsovacím… CAD programům :-) a zaměřme se na normální televize. Je jich hodně, jsou levné a netroufám si doporučit konkrétní model, stačí jenom, že zopakuji: Je jich HODNĚ a jsou LEVNÉ. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama