Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 12. 2010 03:00 18

Seznam kapitol

1. Přemýšlejte u vybírání darů 2. Darujeme ve velkém 3. Kinect je lepší než BluRay 4. Tablety kam se podíváš
5. Hardware začíná být nepodstatný 6. Netbook pořád neurazí 7. Kupte si mechanického mazlíčka 8. Střílíme jedině ... molitanem!

Je velmi těžké vybírat dárky pro sebe, těžší pro rodinu a známé a úplně nejtěžší je doporučovat něco ostatním. Chápejte: Vám může připadat notebook s načančaným designovým krytem příšerný, ale vaší sestřičce či přítelkyni (a nebo třeba taťkovi) zase přijde krásný. Takže varování předem: Žádné doporučení není absolutní, natož pak moje.

Reklama

Vzhledem k tomu, že se po dlouhém čekání začal konečně i u nás prodávat iPad za normální ceny (za 12 litrů včetně daně ho můžete mít i v Datartu, což typicky nebývá místo, kde bych nakupoval levně :-) musím doporučit i ten. Nejde vůbec o to, jak moc se chcete hádat o to, zda je lepší Samsung Galaxy Tab s poloviční obrazovkou a za osmnáct tisíc a nebo o to, kolik „tabletů s browserem“ se objeví v lednu. To, co je opravdu zajímavé, je fakt, kolik her a dalšího software se pro iPad v poslední době objevilo – a zdaleka to nejsou už jenom přemigrované aplikace z Nintenda DS.

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsou to naprosto regulérně namakané hry, o kterých jsem si ještě před pár měsíci myslel, že na tabletech prostě běhat nemůžou. Takové dobré demo, co se dá „taky rozjet na tabletu“, je Epic Citatel, demo Unreal Engine pro iPad. Je, pravda, velice optimalizované, nejsou tam žádní panáci a nebo akce, ale vypadá to prostě neuvěřitelně. V rámci předvánočních slev se ale dostanete k hoře software buď zadarmo a nebo za „méně než Euro“, kde najdeme vánoční verzi Angry Birds, hodně, ale opravdu hodně vylepšený Beyond Ynth, který se během roku graficky zlepšil asi tak o 200%, v podstatě úplně plnohodnotné Sim City 4 HD (za 79 eurocentů!) a nebo vynikající mystickou adventuru Drawn: The Painted Tower. 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

To je prostě nádhera – a osobně mě nejvíc baví to, že po letech „konsolidace“, kdy všude vznikaly jenom velké herní týmy a zdálo se, že hry se budou vysmrkávat se stejnou originalitou jako burger s kolou v sériích s vysokými pořadovými čísly, najednou zase dostaly šanci malé týmy, které dělají vážně originální věci. Zvlášť návrat adventur je díky iPadu jednoduše grandiózní. Hrál jsem jich asi šest, nejsou tak hardcore, jak bývalo zvykem v devadesátých letech, ale jsou krásně udělané a opravdu mě baví. 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Můžete se tomu smát, ale dnes opravdu strávím víc času hraním na iPadu než na PC (tedy to byla alespoň pravda ještě před čtrnácti dny, než přítelkyně objevila iPadí hry a nějak mi ho od té doby nechce půjčovat). Logické hry a adventury jsou pro tuhle plaformu vážně skvělé a myslím, že hodně zabodujete, když jich pár s iPadem koupíte – takový Cat Physics a nebo Cut the Rope u nás doma slavil úspěchy. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama