Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 12. 2010 03:00 18

Seznam kapitol

1. Přemýšlejte u vybírání darů 2. Darujeme ve velkém 3. Kinect je lepší než BluRay 4. Tablety kam se podíváš
5. Hardware začíná být nepodstatný 6. Netbook pořád neurazí 7. Kupte si mechanického mazlíčka 8. Střílíme jedině ... molitanem!

Je velmi těžké vybírat dárky pro sebe, těžší pro rodinu a známé a úplně nejtěžší je doporučovat něco ostatním. Chápejte: Vám může připadat notebook s načančaným designovým krytem příšerný, ale vaší sestřičce či přítelkyni (a nebo třeba taťkovi) zase přijde krásný. Takže varování předem: Žádné doporučení není absolutní, natož pak moje.

Reklama

Zpočátku se lidi baví o tom, kolik má který tablet portů, jaký má procesor a jestli je podstatné, že jede na baterku pět a nebo deset hodin. Nakonec je to ale o tom, zda na něm máte dobrý software a nebo ne, takže někdo se neobejde bez Office, jiný chce zase horu levných her a to z platformy dělá „dobrou volbu“ a nebo ne. Nintendo ví, že hardware zas až tak moc neznamená, už řadu let. Přitom to opravdu není jenom hračka. Mě ohromně zaujala třeba aplikace Space Time 4.0 (pro PC zdarma), která změní iPad na tu nejnabušenější vědeckou kalkulačku, kterou jsem kdy viděl.

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Umí to famózní věci, jako jsou 4D grafy (3D graf animovaný v čase), je to velmi rychlé (otáčení nebo zoom grafů je okamžitý) a s barevnou obrazovkou to vypadá prostě úžasně. Tím éra samostatných vědeckých kalkulaček končí, protože specializované zařízení v ceně pod 12 litrů nikdo udělat nedokáže. Velmi zajímavou volbou bude taky „jakýkoliv lepší smartphone s Androidem“. Ne tablet, s Androidím tabletem bych vážně počkal až do jara, protože na trhu jsou jenom „levné čínské“, které jméno Androidu spíš poškozují, a potom jako jediná rozumná alternativa zůstává Samsung Galaxy Tab.

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Ten bych nebral – má příliš kompromisů a je přitom ve srovnání s iPadem docela dost drahý. Říkejte si co chcete, ale při poloviční obrazovce, nedozrálém operačním systému (neumí kupř. zoomovat aplikace na fullscreen) a stejně špatné konektivitě jako má iPad (navíc má jenom microSD slot) z něj přímo sálá snaha, s jakou by se Samsung chtěl postavit do stejné cenové kategorie jako Apple a nebo Sony. Jinak by to mělo vypadat už na jaře, ale zatím to vážně není při té ceně nic ohromujícího.

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Něco úplně jiného jsou ale smarphony, které se dají pořídit za opravdu slušné peníze – vezměte si třeba takový Vodafone 845 za necelých 3500 Kč. Smartphony s Androidem přicházejí ve všelikých podobách a formách, moc hezké nabízí HTC a Motorola – a jejich systém se nestaví natruc zdravému rozumu, jako to dělá Apple, máte tam Mass Storage a nebo tethering v základní výbavě. Takže Androidí tablet NE, ale telefon ANO. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama