Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům | Kapitola 8

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 12. 2010 03:00 18

Seznam kapitol

1. Přemýšlejte u vybírání darů 2. Darujeme ve velkém 3. Kinect je lepší než BluRay 4. Tablety kam se podíváš
5. Hardware začíná být nepodstatný 6. Netbook pořád neurazí 7. Kupte si mechanického mazlíčka 8. Střílíme jedině ... molitanem!

Je velmi těžké vybírat dárky pro sebe, těžší pro rodinu a známé a úplně nejtěžší je doporučovat něco ostatním. Chápejte: Vám může připadat notebook s načančaným designovým krytem příšerný, ale vaší sestřičce či přítelkyni (a nebo třeba taťkovi) zase přijde krásný. Takže varování předem: Žádné doporučení není absolutní, natož pak moje.

Reklama

V případě, že se vám nechce kupovat „arzenál od Matela“ v cenové hladině 500 – 1500 Kč, je na trhu docela slušná alternativa za poloviční ceny s názvem Buzz Bee Air Blasters. Ta je zajímavá tím, že je NERFem inspirovaná, ale nekopíruje ho – jejich Double Shot lupara je vážně originální (nabíjí a natahuje se jako brokovnice zlomením a umí dokonce vyhodit prázdné nábojnice, což je opravdu vychytané). 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Automatic Tommy je elektrický samopal s poměrně pitomými balistickými vlastnostmi (přítelkyně ho označila doslova jako „patetický“), střílí to jenom Air Blaster munici (to v Double Shotu nebo Tek 10 můžete klidně využít munici pro NERF, která je opravdu podstatně lepší), ale stále je to slušná kropička. Tek 10 je ruční zbraň, něco jako pistole, která nemá nijak úchvatné balistické vlastnosti, ale nabíjí se čistě zepředu a na rozdíl od mnoha NERFích zbraní nepoškozuje náboje, dokonce je umí i slušně střílet. Jako pistole pro domácí přestřelky je to opravdu celkem schopné. 

Tyhle molitanové vrhače nábojů mají jenom minimální energii a nehrozí, že si s nimi potěr vystřelí oko, což by se u airsoftových zbraní vážně mohlo přihodit. Do domova či kanceláře je to prostě rozumnější alternativa. Jinak musím říci, že tenhle rok jsem nenarazil na gadget, který by mě ohromil. Jsou tu stále slušné věci, ale je to jenom lehký update z loňska. 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Máme tu mírný pokrok v mezích zákona, jako je třeba samostartující Powerball na principu pružiny (proč to takhle nefungovalo od začátku?) a nebo klasické gadgety, které oslnily před rokem (MagCube aka NeoCube) a nebo před více lety (inteligentní plastelína). Je to pořád moc dobrý dárek, zvláště pro vzdálenější příbuzné, kteří se o technologie až tak nezajímají, ale nějaký omračující hit, kterým bych sám sebe musel obdarovat dvakrát,  jsem letos nenašel. 

Pokud dědeček / tatínek není náhodou na gadgety, zkuste ho obdarovat „růží z Jericha“ neboli „dinosauří rostlinou“. Tato rostlina s odborným názvem selanginella lepidophyla se vyznačuje tím, že je schopná snášet i velmi nepěkné zacházení, bez vody vydrží ve stavu anabiózy řadu let – a když ji zalijete, zase se zazelená. Je tedy možné, že by mohlo o druhou formu života po plísni, která je schopna přežít i v mužském či chlapeckém kutlochu. (I když jde o o rostlinu pouštní a nikoli jeskynní a bůh suď, jak bude snášet tmu a zimu, že ano?)

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

A nebo věnujte pěknou katanu, ty od Hanwei nejsou pouhé dekorace, jsou moc pěkně dělané a přitom je seženete už kolem pěti tisíc. Jsou hezké i jako dekorace, tak s tím neurazíte snad ani pacifistu. I já jsem si nakonec k Vánocům dal místo elektronického gadgetu ruský dlouhý bajonet pro AK-47. V bazarech najdete občas docela levné a přitom překvapivě dobře vypadající věci! Přece jenom, jak říkal barbar Conan, „na kouzelníka nejlíp platí kus dobře ukované oceli“ a tohle je praktický dárek, který se s rozumnou údržbou jen tak nezastará. Nu, doufám, že vy budete mít s výběrem letos lepší ruku..!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama