Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 12. 2010 03:00 18

Seznam kapitol

1. Přemýšlejte u vybírání darů 2. Darujeme ve velkém 3. Kinect je lepší než BluRay 4. Tablety kam se podíváš
5. Hardware začíná být nepodstatný 6. Netbook pořád neurazí 7. Kupte si mechanického mazlíčka 8. Střílíme jedině ... molitanem!

Je velmi těžké vybírat dárky pro sebe, těžší pro rodinu a známé a úplně nejtěžší je doporučovat něco ostatním. Chápejte: Vám může připadat notebook s načančaným designovým krytem příšerný, ale vaší sestřičce či přítelkyni (a nebo třeba taťkovi) zase přijde krásný. Takže varování předem: Žádné doporučení není absolutní, natož pak moje.

Reklama

Za necelé 4 litry můžete mít celou baterii malých monitorů s TV tunerem, což je takový hezký osobní dárek do dětského pokojíčku. Proč přihlížet gladiátorským bojům typu rodinný seriál versus hudební pořad pro teenagery versus Top Gear? Dnes lze přivodit rodinný smír tak snadno! Asi největším hitem jsou podle mě 22“ TV kolem pěti tisíc, které někdy obsahují DVD přehrávač, často mají USB vstup pro přehrávání a někdy umí na flashku i nahrávat. A 22“ je už vážně docela slušná osobní televize!

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

„Běžné“ 32“ televize jsou letos už bezpečně pod 10.000 Kč a řada z nich je vážně fantastická. A co teprve dražší, ale technologicky pokročilejší modely? Úžasné! Nové Sharpy mají čtyři barvy, přičemž čtvrtou (žlutou) zvětšují gamut. Navíc mají vážně minimální spotřebu: 46“ velká televize se spotřebou 90 wattů? To je přece nálet! Pro rodiny, ve kterých telka jede od probuzení do usnutí, je to prostě super věc. Mnohem, mnohem praktičtější, než nějaké 3D! 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Můj názor se zatím nemění ani na BluRay – pokud ho nepotřebujete kvůli 3D filmům (a ne, nepotřebujete ho), je stále zbytečný. Lepší dárek by byl nový Xbox se sníženou spotřebou a Kinect, pokud tedy máte doma dost místa. Je to zajímavé, ale málokdo, kdo oslavuje nové „bezkontaktní“ ovládání, upozorňuje na to, že potřebujete docela dost prostoru: Pokud doma nemáte circa 2×2×2 metry nevyplněné nábytkem, ani si to nekupujte. V mnoha dětských pokojích tolik volného místa prostě nebude a pokud nejste velmi společenští, jistě nechcete zařizovat hernu v obýváku. 

Úvaha: Co bych si koupil k Vánocům
i Zdroj: PCTuning.cz

Zuřivá společenská zábava a osoby poskakující v párech vám nepochybně zajistí takovou či jinou popularitu ve vašem baráku (ne každý důchodce dobře snáší celodenní dusot nad hlavou), takže trochu pouvažujte nad tím, zda podobné bezkontaktní bavítko pořizovat chcete. Podtrhuji: Je dobré, o tom nediskutuji. Jenom zvažte, zda je taky dobré i pro vás. Potěr nepochybně unaví a bude klid, pro Kinect vznikají hry primárně výchovně „netoxické“, žádné ustřelování palic a dušení igelitkami, v tomhle směru je to těžce v pohodě, ale to řádění během hraní… 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama