Windows s AI Copilot+: Kterého osla napadlo, že chceme Velkého bratra?
i Zdroj: PCTuning.cz s využitím Microsoft Designer (AI)
Software Článek Windows s AI Copilot+: Kterého osla napadlo, že chceme Velkého bratra?

Windows s AI Copilot+: Kterého osla napadlo, že chceme Velkého bratra? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

25. 5. 2024 23:00 94

Seznam kapitol

1. Užívejte si svůj systém! 2. Co s tím? Překopat! 3. AI: dutá, ale sebevědomá 4. Sen hackerů a vyděračů 5. Revoluce, o kterou nikdo nestál

Když se dívám na přicházející generaci Windows s AI Copilot+, nemůžu se zbavit pocitu, že lidem v Microsoftu totálně přeskočilo a rozhodli se dotlačit lidstvo k Linuxu. „Vylepšení“, která nám přinášejí, je patrně největší balík těch nejméně požadovaných změn v historii – a naznačují, jak zoufale v Microsoftu nechápou svůj vlastní systém.

Reklama

Dnes se Microsoft tváří, že spouští novou revoluci, ale je to revoluce, kterou po nich nikdo nechtěl – a vlastně ani nevíme, jestli její první verze nebude úplné fiasko. Historie říká, že první verze čehokoliv, co Microsoft udělal, byla menší či větší fiasko – a tohle opravdu nevypadá dobře. Už teď to nevypadá dobře.

Už dlouhá léta Microsoft ořezává uživatelskou kontrolu nad PC, ať už zaváděním telemetrie anebo účtů Microsoft, které nám vnucuje stále razantněji. Ale to není důvod, proč jsme si pořídili Windows, pokud chceme chráněnou zavřenou zahrádku, tak od toho tu máme alternativu, dokonce už i s ARMem. 

Jak jednoduše a rychle na Linux Mint coby uživatel Windows
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jednoduše a rychle na Linux Mint coby uživatel Windows

Vyznáte se celkem obstojně v konfiguraci Windows, ale chcete mít i stroj, se kterým se dá surfovat bezpečněji? Máte v domácí…

7. 3. 2023 19:30
34

Málokdo, kdo si pořídil Windows, chce vlastně Apple, ale ne od Applu. Windows mají být jiný systém, konfigurovatelný, otevřený, bezpečný, s velkou mírou zpětné kompatibility a s velkou mírou uživatelského soukromí. Ale je to jinak: Už dnes, kvůli vlastnostem Windows, používá kryptokomunita primárně Linux. 

Windows s AI Copilot+: Kterého osla napadlo, že chceme Velkého bratra?
i Zdroj: PCTuning s využitím Microsoft Designer (AI)

Bývaly doby, kdy jsme do Windows museli pracně dodávat věci, aby se daly používat. Dnes v nich musíme pracně vypínat funkce, kterou nechceme. Ještě chvíli pokroků tímto nevítaným směrem – a z Microsoftu samotného se stane ten největší důvod, proč definitivně přejít na Linux. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama