Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen

Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 3. 2023 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

MidJourney dala ban novináři. Je Internet Archive knihovna? DPReview končí. Chyba v Apple Music. Linus Tech Tips hacknut. Twitter dluží přes 13 miliard dolarů.

Reklama

Marketing, komunikace

Je libo si pořídit fake hvězdičky na GitHubu? Bují s nimi čilé obchodování.  A prodávají se nejenom hvězdičky na GitHubu. Zajímavá analýza i s grafy a postupy. (Dagster)

Vypadá to jako další Muskův troling či mystifikace, ale je to popis reality. press@twitter.com opravdu na e-maily odpoví 💩

Komise pro cenné papíry a burzy obvinila osm celebrit včetně Lindsay Lohan či Jakea Paula z „nezákonné propagace“ kryptoměny a z toho, že nezveřejnily, za co dostaly zaplaceno: Šestice souhlasila s vyrovnáním ve výši 400 000 dolarů, aniž by přiznala vinu. (Daily Mail)

ChatGPT-3.5 generovala dezinformace a hoaxy v 80 % případů, když k tomu byla vyzván v rámci cvičení NewsGuard s použitím 100 falešných příběhů z katalogu významných nepravdivých zpráv. NewsGuard zjistili, že ChatGPT-4, šíří ještě více dezinformací, když propagovala všech 100 falešných narativů. (News Guard)

CEO TikToku tvrdí, že novináře „nešmírovali“, když je šmírovali. Shou Zi Chew je podobně kreativní jako Mark Zuckerberg. (Tech Crunch)


Bezpečnost, soukromí, právo

Americké FCC nově nařizuje operátorům blokovat podvodné textové zprávy. Něco, co by se dost vyplatilo i v Česku, ale tady je to takové s otazníky. Podobně jako s Facebookem. Podvodníci totiž platí a přijít o peníze se chce málokomu. (Ars Technica)

Google označil několik aplikací čínského giganta Pnduoduo jako malware. Uživatele, kteří je měli nainstalované, dostali varování a Android aplikace blokuje. (Tech Crunch)

OpenAI musela v pondělí na krátkou dobu odstavit ChatGPT. Ukazovalo lidem cizí konverzace. Dobrý důvod k zamyšlení se nad dopady konverzačních AI na soukromí a bezpečnost. Ať už u jednotlivců nebo ve firemním prostředí. Problém OpenAI navíc řešila i v úterý, kdy ChatGPT bylo funkční, ale historie dotazů byla vypnuta. (Bloomberg, The Verge)

Sam Altman uvedl, že OpenAI opravila „významný problém“ v ChatGPT poté, co chyba v open-source knihovně umožnila některým uživatelům vidět názvy historie chatu jiných uživatelů. (Reuters)

OpenAI opravila "významný problém" v ChatGPT
i Zdroj: PCTuning.cz
OpenAI opravila "významný problém" v ChatGPT

Chyba v Google Pixel umožňovala získat zpět ořezy fotek i rozmazané části.  Celé je to navíc hodně absurdní. Pokud vznikl menší soubor, tak se menším nestal. V „uvolněném“ zbytku zůstávala původní data. Vyzkoušet si můžete na acropalypse.app (Ars Technica)

  • Nástroj Windows Snipping Tool je také zranitelný vůči Acropalypse. Jiný nástroj, jiná platforma, stejně neuvěřitelné chování.

Neznámý útočník se naboural do #italské luxusní automobilky #Ferrari SpA a nyní požaduje výkupné výměnou za kontaktní údaje některých klientů. Ferrari zaplatit odmítá. (Cybernews)

#AI kam se člověk podívá. Ale tohle je zajímavý problém. Rozdíl mezi českým (evropským) a US (americkým) právem je dost zásadní. (Advokátní deník)

BreachForums končí po podezření na přístup orgánů činných v trestním řízení k backendu. Končí ale i poté, co byl minulý týden údajně zatčen jejich předchozí správce. (The Record)

Ruští Clop napadli na 130 firem ransomwarem. A spojuje je využití GoAnywhere. Tak pozor. Užitečné čtení u Briana Krebse na jeho Mastdonu. (Tech Crunch)

Spamující Krizomat (MJ Ventures) u Nejvyššího správního soudu proti ÚOOÚ neuspěl. V kauze jde i o pokutu 1 400 000 Kč a snahu objednatele se zbavit odpovědnosti přenesením na dodavatele. (PDF)

1 857 695 dávkově vytvořených účtů s 0 tweety a 0 lajky, které se zdají být součástí sítě falešných sledujících.  Vlastně až neuvěřitelné jak obrovská takováto síť je. Plus zajímavé čtení v How to find swarms of fake Twitter followers

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama